Rent Hemma

Blogg

En stor utmaning för en städfirma med privatkunder

15 sep 2018

Ett städföstädmaterialretag som arbetar med stora företagskunder löper alltid risken att kunden säger upp avtalet och att stora delar av intäkterna går förlorade. Men så länge som de kan behålla kunden så har de några fördelar som den med många små kunder inte har. För den städfirma som har många små kunder så tillkommer alltid en utmaning med logistiken. Städaren ska vara på flera platser under en och samma dag men kan bara fakturera för tiden som hen städar. Här ska vi gå igenom några av utmaningarna kring logistiken när man har många små kunder och vad man kan göra för att hantera detta.

Lång resväg mellan kunderna

För den som städar hos privatpersoner så brukar inte varje uppdrag pågå under så lång tid. En städare kan ibland städa 3 eller 4 lägenheter på en dag. Om man samtidigt är verksam i Stockholm eller en annan stor stad så kan det vara katastrof att ta sig an kunder i flera förorter. En städfirma som måste skicka samma person från Solna till Haninge under samma dag kommer få väldigt svårt att få ihop lönsamheten.

Personalen vill arbeta i sitt närområde

För den som bor i en förort söder om Stockholm så kan ett arbete på norra sidan vara en omöjlighet. Hämtningar och lämningar på skola och förskola kan vara svårt att kombinera med långa pendlingsavstånd. Troligen vill personalen inte resa mer än nödvändigt vilket gör det ännu svårare att få ihop personal som levererar på alla uppdragen.

Fokusera verksamheten

En lösning kan vara att fokusera sin verksamhet och bara arbeta med privatkunder i exempelvis norra Stockholm. Nackdelen är att man kommer behöva säga nej till en del kunder vilket gör att det tar längre tid att få fullbelagd personal. Fördelen är att den städfirma som har lyckats få en bra beläggning på en och samma ort sparar både tid och pengar på resor. De kan dessutom fakturera fler timmar per dag och anställd.

Deltidsanställda

Det är alltid svårt att hitta bra personal som är engagerade i sitt arbete och har noggrannheten som krävs för att göra ett bra jobb som städare. Men för den som satsar lite extra på just rekryteringen och lyckas få in personal på varje ort där man har kunder kan fördelarna vara många. Ibland är det bättre att anställa flera personer på deltid för att säkerställa att den anställde har nära till uppdragen och att dagarna blir effektiva. Antalet anställda blir fler, personalomsättningen troligen högre då många kan se städandet på deltid som ett mellanjobb inför studier eller andra arbeten. Effektiviteten med färre, kortare resor och fler debiterade timmar kan dock väga upp nackdelarna med råge.

Läs mer om en kompetent städfirma.

Städtips för dig som ogillar städning

9 sep 2018

Visst, de flesta tycker kanske inte att städning är särskilt roligt, men vissa har onekligen lättare för det än andra. Du har säkert hört tips om att städa tillsammans med andra och om att sätta på bra musik för att underlätta en storstädning. Även om de här tipsen är goda, är de inte särskilt praktiska. I den här texten ger vi dig ett antal annorlunda praktiska tips – som fungerar. Gemensamt för dem alla är att de gör det snabbare att ta hand om tråkiga sysslor. Tipsen kan användas som en del av en storstädning eller göras separat.

Ta bort spindelnät i taket

Ett vanligt problem i förråd, och ibland även i själva bostaden, är spindelnät i taket. Bor man högt upp i en lägenhet i till exempel Stockholm är det kanske lite ovanligare att se, men bor man nära naturen är det desto vanligare.

Ett enkelt sätt att råda bot på dessa, utan att behöva plocka fram en stege, är att köpa en heliumballong. Gå sedan på golvet och låt heliumballongen samla på sig spindelnätet. Effektivt och, framförallt – enkelt och snabbt.

Rensa kaffemalaren snabbt

Den som maler sina egna bönor känner till att det ganska snabbt kan bli stökigt av kaffepulver i malaren. De flesta malare idag är elektriska, och det lämpar sig således inte att skölja av dem under kranen. Samtidigt är det något som kan behöva göras ganska ofta, och då kan det kännas tidsödande att behöva stå och rensa malaren med en bit hushållspapper varje gång.

En snabb lösning är att helt enkelt mala ned okokt ris. Det här drar med sig resterna från kaffebönorna.

Var inte rädd för att anlita en städfirma

Många har ännu inte upptäckt hur enkelt det är att faktiskt anlita städhjälp. Att man drar sig för att göra det kan det finnas olika skäl till. Med RUT och det stora antalet städfirmor som finns idag är det dock mycket enkelt att hitta en firma som passar en själv. Det enklaste sättet att göra det är kanske att gå genom en så kallad offertsida. Så här gör du:

 1. Gör en sökning på till exempel ”Storstädning Stockholm offerter”

 2. Klicka in på en offertsida i resultaten.

 3. Beskriv att du behöver hjälp med storstädning i Stockholm.

Firman kommer nu att ta kontakt med städfirmor i Stockholm och vidarebefordra din förfrågan. Du kommer därefter att få ett antal olika offerter att ta ställning till. Om du inte bor i Stockholm är det givetvis bara att följa stegen, men skriva in din stad istället.

Damma av konstgjorda växter

Konstgjorda växter som samlar damm är ett vanligt problem, och de kan vara svåra att göra rent med en vanlig dammvippa. En snabbare metod är att ta en papperspåse, hälla i salt, stoppa ned växten och skaka runt i påsen. När du sedan öppnar påsen och tar ut växten kommer dammet att vara borta.

Få tiden över till roligare saker än städning!

30 aug 2018

Det är inte särskilt vanligt att folk gillar att städa. Det finns visserligen undantag, en och annan som tycker om att städa. De kanske ser på städningen som deras chans att röra sig och få ett riktigt träningspass. Andra tycker att det finns roligare saker; som att ligga på stranden, umgås med sina vänner, träna eller shoppa. Om det är så att man hellre gör andra saker än städar hemma, kan man få sin hemstädning i Nacka utförd av ett städbolag. För den som inte ve det ligger Nacka utanför Stockholm, nordost om huvudstaden.

Det får man med en hemstädning

Väljer man en hemstädning i Nacka får man hjälp med den sorts städning som man tänker sig när man inte behöver städa så noggrannt, som att damma möbler, lampor, putsa speglar, dammsuga golv, mattor och möbler. Man torkar dörrar, lister, element, kontakter, fönsterbrädor, gör rent toalettstol i badrum, rengör badrum och dusch samt handfat. I köket rengörs mikrovågsugn, gör rent köksskåp, och fläkt och utsidan på kyl och frys och diskmaskiner.

Övriga tjänster som man kan anlita

Vill man kan man även få en storstädning, vilket innebär en städning som liknar en flyttstädning när det kommer till omfattningen av städningen, förutom fönstertvätt. Vill man kan man även få det, men då måste man säga till om det i förväg så att personalen har med sig utrustning som kommer att krävas för fönsterputsningen. Vill man kan man få en regelbunden städning, en gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden. Man kan få sin tomt städad, och städning, flyttstädning, tomtstädning och reparation av vitvaror och IT-utrustning ingår numera i Rut-avdraget, vilket sänker priset rejält. Så varför inte utnyttja möjligheten att sänka priset för alla privatpersoner och anlita en städfirma som kommer och gör jobbet åt dig?

 

Vi anlitar tjänsteföretag till hemmet i större utsträckning än förut

24 aug 2018

Visste du att branschen som numera kallas Rut-branschen har vuxit med flera mljarder kronor? Förra året växte den med en hel miljard kronor. Ända sedan Rut-avdraget infördes har så många som 14.000 heltidstjänster vuxit, vilket motsvarar en mindre tätort. Många unga och invandrare som inte är så duktiga på svenska har fått på så sätt chansen att ta sig in i arbetsmarknaden i Sverige, vilket vi ser som mycket positivt. Varje person som arbetar innebär växande intäkter till välfärdssverige och den gemensamma statskassan.

Tjänsten med störst efterfrågan är hemstädning

På första plats vad gäller efterfrågad tjänst är hemstädningen. Vi svenskar, som ofta har båda i en fmalj som arbetar heltid, hinner helt enkelt inte med den viktiga hemstädningen. Har man dessutom barn som ska skjutsas till och från skolor, dagis och fritidsaktiviteter blir tiden mycket knapp. Arbetar man heltid behöver man all ledig tid till vila och återhämtning. Då är hemstädningen en bra sak som man kan be någon annan komma och göra åt en. Det är dessutom många äldre människor som med hjälp av hemstädning kan stanna hemma längre. Det är för dem som inte kan röra sig så bra, en otrolig hjälp att få städningen gjord av någon annan. Dessutom har tjänsterna som utökats, även kommit att innefatta tvättning och andra tjänster som man kan behöva, som att någon går och handlar åt en, som en del av Rut-avdraget.

Flyttstädning kommer att bli en eftertraktad tjänst

Nu när hela flytten kommer att ingå i Rut-avdraget kommer man att våga utnyttja flyttstädning i högre grad än tidigare. Det är vår framtidsprognos. Förut ingick inte flyttjänsten i Rut-avdraget, vilket gjorde att folk drog sig för att anlita flyttjänsterna. Nu när de ingår, kommer fler att våga anlita flyttjänster i större omfattning. Det är vad vi tror som har studerat Rut-brnaschen och framför allt städningen.

Anlita ett proffs på flyttstädning i Örebro

Av den anledningen att flyttstädningen kan in gå i ett helhetspaket med flytt och flyttstädning, kommer det att bli lättare att anlita flyttstädning då allt kommer att bli lätt att dra av på Rut-avdraget. Ofta drar företagen av direkt så att deras kunder inte behöver ansöka och vänta på att få tillbaka pengarna. I stället ser kunderna inte ens hela priset utan ser bara priset efter Rut-avdraget. Många banrfamljer och äldre personer som flyttar behöver verkligen hjälpen som det innebär att få sin flyttstädning i Örebro för endast två tredjdelar av priset.

Så får du rent hemma även när du inte hinner städa

15 aug 2018

Alla har inte tid att städa hemma. Vi lever i ett samhälle som mer och mer kräver en hög produktivitet av oss. Vi levererar därför bättre än vad vi gjorde bara för 70 år sedan. Enligt Sveriges television som gjorde en jämförelse just av vad var och en av oss åstadkom för 70 år sedan och vad vi åstadkommer idag, har produktiviteten per person ökat otroligt mycket.  I alla fall med 100 procent, om inte mer.

Numera anltiar vi olika tjänster hemma hos oss

Därför är det mindre tid att spendera på våra hem. Förut hade vi "tjänstefolk" som arbetade hemma hos oss. Vi hade pigor och kockar, stalldrängar eller husor, som arbetade. Det var länge sedan. Idag tar vi hand om allt själva och det är ganska tufft. Det ställer höga krav på småbarnsföräldrar, vilket gör att man antingen bränner ut sig i värsta fall, eller är tvungen att gå ner i arbetstid för att hinna med allt man behöver. Särskilt kvinnor går ofta ner i arbetstid för att ta hand om hem och barn.

Inte svårt hitta företag som vill hjälpa en hemma

I stället har vi företag som kommer hem till oss. Städföretag, hantverkare som målare, murare, VVS-montörer och elektriker, alla antingen med egna bolag eller anställda av företag. Bro man i Malmö är det inte svårt att få tag i städbolag som kan komma hem till en, målare, murare eller någon annan som kan renovera, reparera eller städa hemma hos en. Det som kan vara svårt är att hitta en pålitlig hantverkare eller städare som kan komma på regelbunden basis och som man kan lita på.

Detta kan du gå efter

När det kommer till städbolag, bör man titta efter offert och referenser. Referenserna säger mycket om hur de arbetar. Är de noggranna? Är de trevliga? Lyssnar de på kundernas önskemål? Välj bara det städbolag som har bäst referenser. De flesta seriösa företag ahr just därför några bra referenser som de kan presentera för dig. Har de inte det är det något som kan vara oseriöst eller inte bra med det städbolaget. Dem kan du sortera bort på en gång. Här listar vi några viktiga kriterier på ett seriöst och duktigt bolag som erbjuder hemstädning i Malmö:

1. Kollektivavtal

Vi anser att ett städbolag som tar hand om sin största tillgång; nämligen städarna, och de har trygga anställningsvillkor så gör de ett bra jobb. Trygga städare gör ett bätte jobb än de som är otrygga och har dåliga arbetsvillkor.

2. Ansvarsförsäkring

Ett seriöst företag tar ansvar och har egen försäkring ifall något skulle hända. Skulle något gå sönder i arbetet, ska inte det gå på kundens hemförsäkring. Det ska företaget själv ordna.

3. Nöjd-kund-garanti

Ett städbolag måste göra kunderna nöjda, annars kan de lika bra lägga av. En nöjd kund är själva fundamentet för att de ska få in fler kunder och fortsätta leva med verksamheten.

Då måste man ta till en skurmaskin för att få rent

28 jul 2018

Ibland ser man riktigt skillnaden på hur man städar, om man någon gång tar hem en skurmaskin och provstädar med en sådan. Det är inte riktigt så att man kan inse hur mycket renare en skurmaskin kan åstadkomma, förrän man får prova själv. Säg att du har ett vanligt vardagsrum, säg på 80 kvadratmeter. Säg att du har möjlighet att tömma hela vardagsrummet och flrst dammsuger det, precis som du brukar och sedan moppar det, som du alltid brukar göra. Sedan säger vi att du har möjlighet att ta hem en skurmaskin. Då tar du halva golvet med skurmaskinen. Du kommer att se en väldigt stor skillnad på golvet där du har tagit med skurmaskinen mot den halva som du endast har dammsugit och moppat, som du brukar.

Man bör göra en ordentlig städning två gånger per år

Efter en sådan sak kommer du inte att vilja städa på något annat sätt. Svårigheten är bara den att det ju så sällan är möjligt att kunna tömma hela vardagsrummet för att kunna komma åt med en skurmaskin för att städa hemma hos dig – eller går det? Det är bara du som kan svara på den frågan. Åtminstone kan man tycka att en sådan genomgripande städning borde göras minst två gånger om året; till jul och till midsommar. Däremellan får man anta att det får duga med den vanliga städningen. Anlitar man en städfirma, kan man göra det. Då ber man dem tömma vardagsrummet och städa med en riktig skurmaskin. Efter det kommer du att bli nöjd och ha skinande och rena vardagsrumsgolv och kan bjuda hem kungafamiljen, om du så vill.

Anlita en städfirma som storstädar få och då

Att göra så genomgripande städningar kan vara svårt att göra på egen hand. Det är då man kan utnyttja möjligheten till Rut-avdraget och anlita en städfirma. Har man inte tid att städa under vardagarna, kan man be dem komma regelbundet och veckostäda. Då är städningen inte lika genomgripande och noggrann som storstädningen och då dammtorkar de och moppar golvet som vanligt. 

Skurmaskinerna är bättre nu än förr

En skurmaskin kan man även använda för att rengöra mattor. Liksom heltäckningsmattor, om man har sådan. De man tillverkar numera är bättre än de gamla heltäckningsmattorna som var populära på 1970-talet. Då anklagades de för att vara allergiframkallande. De som görs numera är av bättre kvalitet, liksom skurmaskinerna som rengör dem. Därför är det inte lika illa att installera heltäckningsmattor.

Möjligt för pensionärer få hemstädning med Rut-avdrag

30 jun 2018

Med de utökade möjligheterna att få göra RUT-avdrag för tjänster som städning gör att de som är äldre än 65 år, kan dra av mer på arbetskostnaderna. Upp till 50.000 kronor får de dra av per år och per person. De flesta som är över 65 har gått i pension, vilket innebär att de enbart får cirka 75 procent av den summa som de fick in när de arbetade. Sedan dras skatten på den procenten, vilket gör att många har mycket lägre inkomster som pensionärer än innan. Samtidigt lever vi längre, och är friskare, även om vi kanske inte är så friska när vi uppnår den åldern. Vi vill också bo hemma. Att bo hemma när man är äldre, gör att man får bo kvar i den mlijö som man är van vid. För äldre människor är just det viktigt; allt ska helst vara som det brukar vara. Förändringar är jobbiga, är man lite äldre är det ännu jobbigare att gå igenom förändringar.

Med Rut-avdrag kan fler anlita städning hemma

Rut-avdraget är ett statligt bidrag som gör att äldre människor kan bo hemma under längre tid. Dessutom har politikerna beslutat att fler tjänster ska ingå i Rut-bidraget, såsom personliga tjänster. Här tänker vi att man även som äldre kan få hjälp med att få hem mat som man kanske inte orkar handla hem, få smutstvätten tvättad, få reparation av vitvaror och datorer, få trädgården fin och gräset klippt. Allt sådant som gör att äldre människor kan bo kvar hemma i stället för att flytta in på ett sjukhem, eller äldreboende.

För många äldre är ensamma

Många äldre är med om att ens partner dör. Barnen är sedan länge utflugna och har egna familjer, och man har slutat arbeta. Allt detta sammantaget kan leda till att många är relativt ensamma, att då få en städare som kommer hem till en och städat ger sällskap den dagen i alla fall. Får många kan det vara enda kontakten med yttervärlden. Är man gammal och skröplig kan det vara bra med någon som kommer hem och ser hur man har det och att man fortfarande är frisk och att inget negativt har hänt.

Hur ska någon äldre hitta rätt städfirma?

Rätta sättet att hitta en bra städfirma är att börja med att googla städning Stockholm. I Stockholm finns minst 1500-tal städfirmor som man kan välja mellan. Då är det viktigt att välja någon med bra referenser, om det är någon som ska besöka en äldre i deras hem och städa hemma hos dem. 

Miljövänlig hemstädning i Nacka

8 jun 2018

Här rekommenderar vi alla att bli, agera och handla så miljövänligt det bara går. Fortfarande väntar vi på en förändring när det kommer till miljön och hur vi agerar för att tillsammans rädda jordens resurser. Alltmer borde vi agera för att jordens resurser inte tar slut, och ser till att återföra resurser till jorden. Samtidigt bör vi välja bort allt som inte är bra för naturen. Därför listar vi några av de mest miljövänliga regöringsprodukter som vi bara känner till.

1. Grumme diskmedel

När det kommer till diskmedel, bdåe för handdisk och för maskindisk, har vi hittills hittat Grumme diskmedel som det mest miljövänliga. Har vi fel, kommer vi att ändra oss. Även om vi här nämner ett märke, vill vi att du som konsument, hittar andra märken och kontrollerar vad som står på innehållsförteckningen.

2. Grumme såpa

Att använda såpa är bland det äldsta sättet att rengöra hemmet. Grumme såpa innehåller balnd annat tallolja, vilket är ett naturligt medel som bryts ner och som inte åstadkommer skada på miljön. Här önskar vi att du som konsument upptäcker fler märken som är minst, eller ännu mer miljövänligt. Det viktiga är att kontrollera innehållsförteckningen. Ha gärna med mobilen och kontrollera med internet, vad de olika beteckningarna betyder. Var kritisk mot allt som står på internet. Även mot denna text!

3. Citronsaft

Att hälla citronsaft i en skål med vatten – och köra på full effekt i några minuter är ett mycket effektivt sätt att rengöra mikrovågsougnen på. Inte bara blir den ren, den doftar gott också. Man kan, förutsatt att handfatet inte är så smutsigt, även använda citronsaft, när du rengör handfatet.

4. Ättikssprit

Ska du rengöra dina fönster, rekommenderar vi att du tar en tom sprayflaska och fyller den till två tredjdelar vatten och en tredjedel ättikssprit. Spraya på med ättiksblandningen på fönsterglaset. Ta en mjuk svamp och rengör hela fönsterglaset. Torka sedan av fönsterglaset med en fönsterskrapa. Glöm inte att torka av både fönsterbräda, fönsterbåge och fönsterkarmar.

Anlita en miljövänlig städfirma i Nacka

Förutom att välja miljövänliga rengöringsmedel när du städar i ditt hem, kan du även välja att anlita en mlijövänlig hemstädning av en miljövänlig städfirma. Det gäller ju att när det kommer till att välja mellan tjänster och produkter, att även här göra miljövänliga val. Behöver du en hemstädning i Nacka finns det en hel del städfirmor att välja mellan, bara i Nacka finns minst 5 städfirmor som arbetar nära. Välj då en miljlövänlig städfirma som utför miljövänlig hemstädning i Nacka.

Hitta möjligheterna att få tid över

8 maj 2018

Önskar du ock så att du hade det städat hemma? Det är någonting med ordning som får oss människor på gott humör, medan kaos gör att vi kan må dåligt. När det är rörigt hemma, blir det svårt att hitta sakerna. ”Jag hittar inte vartendaste dugg”, sa Pippi Långstrump, och så kan det vara ibland. Som oftast när man inte städar, hittar man inte sina saker, därför att det är för många saker som ligger i oordning. Då kan det vara omöjligt att hitta det man vill ha tag på just för tillfället. Letar man efter något är städning det bästa sättet att hitta det man vill ha tag i. Så är det.

Anlitar du hemstädning måste du själv plocka upp

Om man ber en städfirma komma hem och göra en grundlig hemstädning åt en, då gäller det att städa upp saker från golvet. Annars kan de inte städa golvet. Det samma gäller mat och porslin som finns kvar på till exempel frukostbordet. Är allt det kvar blir det svårt för hemstädningspersonalen att kunna städa. För den som anlitar hemstädning är man tvungen att städa undan det som har dragits fram, vilket är ett bra tillfälle för att ta reda på var alla saker finns.

Anlita hemstädning i Gävle

Bor man i en mellanstor stad, som exempelvis Gävle, finns det endast omkring fem sådana företag som har möjlighet att erbjuda hemstädning. Nu får man ju hoppas att gävleborna har mer tid och mindre stress, än stockholmarna, som av tradition och ohejdad vana är väldigt stressade.

Det finns många som kan behöva städassistans i sina hem även om man bor i Gävle. Det kan vara någon pensionär som har dåliga ben och som inte kommer uppför trapporna med en tung dammsugare, eller som behöver hjälp med fönsterputs. Det kan vara stressade barnfamiljer som behöver avlastning i sin vardag.

Om man vill ha hemstädning i Gävle är det ingen dum idé att leta efter ett företag som erbjuder alla de RUT-tjänster som man kan dra avdrag på sin skatt. I år är det ännu fler tjänster som man kan anlita och dra av som mest 30 procent av arbetskostnaderna. Är man under 65 år får man dra av som mest 25.000 kronor per person och år. Är man över 65 får man dra av så mycket som 50.000 kronor per person och år. Kom ihåg också att ju fler som äger bostaden där ni vill få hemstädningen i Gävle, desto fler kan dra av för samma hemstädning, vilket gör att ni tillsammans kan dra av på skatten en hel del.

Anlita en städfirma med kvalitet

14 apr 2018

Vill du ha det rent hemma med garanti? Låter det för bra att vara sant? Det är sant. Tänk dig en städfirma som lovar att när de har gått från ditt hem, så garanterar de att det är rent. Då vet man att det är en bra städfirma.

Det är nämligen inte alla städfirmor som lämnar ett rent hem efter sig. Man kan tycka att det vore det minsta man kunde begära när man anlitar ett städproffs, men så är inte fallet. En hel del städfirmor försöker konkurrera med låga priser. På något bakvänt sätt, anser de att eftersom kunderna betalar så lite för städningen – så får kunderna vad de betalar (nästan ingenting) – vilket leder till att städfirman lämnar ett nästan rent hem efter sig.

Anlita inte bluffstädare

Hänger du med i tankekullerbyttan? Det är en väldigt märklig affärsidé; först utger de sig för att städa, de begär nästan ingenting betalt, man anlitar dem eftersom de nästan inte tar något betalt, vilket leder till att de nästan städar hemma hos dig, eftersom du inte har betalt särskilt mycket för att de ska städa hemma hos dig. Då är den konsekventa frågan, varför ska man anlita ett billigt städföretag som nästan städar hemma hos dig? Vår logiska slutledning är den att inte anlita dem – gör det inte. Det är helt enkelt slöseri med pengar (även om det inte är så mycket) och det är slöseri med tid. Dessutom får du det ändå inte riktigt städat hemma hos dig – och det var väl ändå det du vill ha från första början, eller hur?

Anlita en städfirma med garanti

Så, varför inte anlita någon som städar så pass noga, och med så hög kvalitet, att när de själva och du(?) gör efterkontroller, ser att det verkligen är städat? De lovar ju garanti på städning. Ska du hitta en sådan städfirma är det viktigt att du letar efter den som lovar det på sin hemsida. Är du intresserad kan vi tipsa om det här. För att vet att du verkligen får det städat hemma bör du få följande städat:

I köket:

Rengöring av köks- och diskbänkar, rengöring av blandare och kakel, eller väggar närmast diskho och arbetsbänk. Tämning av papperskorg. Rengöring av käkfläkt, köksluckor och -skåp. Rengöring av vitvaror så som frys och kyl och diskmaskin.

I badrummet:

Rengöring av tvättställ, WC, badkar och duschkabin och badkar. Fläckborttagning av dörrar och skåp, samt papperskorgstömnining.

I alla rum:

Dammtorkning av alla fria ytor, dammsugning av golv, mattor, möbler och textilier. Avtorkning av dörrar, möbler, golv och golvlister och papperskorgstömning. Vill man kan man även få hjälp med diskning, tvättning, vattna blommorna och annat som har med hushållsnära tjänster. Kom ihåg att tycker du priserna är höga, kan du få RUT-avdrag vilket sänker priserna med en tredjedel, om du är under 65, och med hälften om du är över 65.

Bor du i Stockholmområdet, i någon förort, som Lidingö, Bromma och Nacka, kan du gott och väl få en nogrann städfirma som kommer hem till dig och som arbetar nära dig. Googla bara hemstädning Nacka, så får du flera förslag på städfirmor, ta kontakt och be om offert och referenser. Bor du inte i Nacka, byter du bara ut namnet med den ort där du bor.

Detta bör du veta om hemstädning

30 mar 2018

Att använda sig av professionell hemstädning har blivit en allt vanligare lösning för familjer i Sverige. Det finns väldigt många fördelar med att göra så. Primärt så handlar det om att man får lite extra tid över. Det är inte så himla lätt för en familj med småbarn att hinna med allting som ska göras under en vecka. Man får där genom att ta hjälp med sin hemstädning lite andrum – man får några timmar som man kan lägga på annat; exempelvis på sig själv och unna sig träning eller annat.

Det andra vi kan nämna som en förklaring handlar om att det är ekonomisk fördelaktigt att ta professionell hjälp idag. Rut-avdraget har gjort att fler väljer tjänsten; att som familj kunna dra av halva arbetskostnaden för hemstädning är naturligtvis väldigt avgörande. Taket för RUT-avdraget ligger på 25.000 kronor per år och person – men har man två stycken vuxna och rut-berättigade så har man också den dubbla summan att förhålla sig till. Därav också det stora antalet av just barnfamiljer som finns bland användarna av hemstädning.

Det om de positiva aspekterna. varje mynt har dock en baksida och hemstädning är inget undantag från den regeln. I och med att det handlar om en tjänst som sker i det egna hemmet så blir säkerheten väldigt viktig. Tyvärr så har det skett att privatpersoner blivit av med saker och ting i samband med hemstädning och det har till och med funnits exempel på där nycklar och koder hamnar på villovägar.

Så hittar du rätt företag för hemstädning

Kort och gott: det finns oseriösa aktörer på marknaden och det måste man som kund vara medveten om. För att undvika att drabbas så kan man följa några punkter och vi tänkte gå igenom några av dessa här nedan. Vi kan säga attd u bor i Helsingborg och är intresserad av professionell hemstädning. Dessa punkter kan ge dig bättre service – utan någon risk för stölder eller andra otrevligheter.

 • Referenser : Det säkraste sättet att ta reda på kvaliteten handlar om att gå till själva källan. Vilka anlitar företaget idag och hur pass nöjda är dessa med sin hemstädning i Helsingborg? Ring så många kunder du kan.
 • Samma städare Det är viktigt att du känner förtroende för den som ska städ ai ditt hus. Det kommer du inte att göra om det hela tiden kommer nytt folk. se till att det finns inskrivet i kontraktet att en och samma person ska komma hela tiden. Vid sjukdagar? ja, då ska du ta ställning till om någon annan ska komma.
 • Omsättning på personal stannar du på ett jobb som erbjuder usla villkor och som inte har något kollektivavtal? Troligen inte under en längre tid. På samma sätt kan du se vilken typ av policy ett städföretag har. är personalen villiga att stanna så är det ett tecken på trivsel – det motsatta tyder på sämre villkor. Här kan du även göra hela branschen en tjänst genom att välja bort de företag som har sämre villkor – även om de ä billigare. Så mycket mer kostar det inte dig att göra ett bättre val som gynnar de som ska städa hemma hos dig

Städar ni med barnen på ett pedagogiskt sätt?

23 mar 2018

Hur gör ni hemma för att få ett rent hem? Hjälps alla åt? Att städa med sina barn (om man har det) kan vara ett pedagogiskt sätt att visa att man måste städa sitt hem med jämna mellanrum. Många barn kan protestera mot detta och sätta sig på tvären. De tycker att det är städat, medan du ser allt som är kvar att städa i deras rum. Dessutom är det många som absolut inte vill städa badrummet, så blir det ändå ni, vuxna som får göra den mesta städningen själva.

Acceptera att barnen städar på sitt sätt

För den pedagogiska och hemfridens skull, kan man acceptera att barnen städar på sitt eget sätt. Då kan man istället anlita en städfirma som då och då kommer och verkligen städar ens hem. Det är inget att skämmas för och underlättar veckostädningen. Då kan de komma och göra underverk med ert hem. Då städar de ALLT från golv till tak. De  städar ordentligt i badrum och rengör golvbrunn, fönster, garage, balkong – hela huset helt enkelt.

Anlita städning även på kontoret

Behöver man städning på kontoret också, kan de göra även det. På kontoret kan det vara svårt att be personalen att städa. Ni vet, hur ser det egentligen ut i köket eller pentryt? Många sätter upp skyltar om att deras mammor inte städar där. Då kan det vara bra att få en riktig städning av de gemensamma utrymmena.

Gör roligare saker med barnen än städa

Vill man kan man få regelbunden hemstädning, så får man själv göra roligare saker. Då får man en veckostädning av köket, badrummet och sovrummen. Man får dammsugning, dammtorkning, moppning av golven, man kan få köksskåpen avtorkade, liksom spisen, kyl och frys utvändigt. Badrummens inredning avtorkad.

Med RUT-avdrag får du ner kostnaderna

Med RUT-avdraget kan man dra av upp till 30 procent av arbetskostnaderna, förutom arbetsmaterialet och resekostnaderna. Är det så att det är många som äger bostaden får var och en dra av som mest 25.000 kronor per person och år av RUT-tjänsterna på inkomsterna. På det sättet kan man sänka kostnaderna på städningen. De flesta RUT-företag drar av kostnaderna åt sina kunder så att man slipper ansökningsblanketter och sådant bök.

Både ROT och RUT är en växande bransch

Vi anlitar allt fler företag för dessa tjänster, enligt Aftonbladet. Bara i maj, förra året använde vi RUT-tjänster för 140 miljoner kronor mer än året innan. Denna bransch har verkligen vuxit och fler har fått upp ögonen för att anlita dessa tjänster. Så många som 3.500 fler företag anlitades under förra året, jämfört med året innan (2016). Skatteverket som ingick i artikeln berättade att fler företag har startats inom både ROT och RUT, vilket var politikernas avsikter med att införa möjligheterna att dra av både ROT- och RUT-avdragen på sin inkomstskatt.

Rut-avdraget har ökat efterfrågan för hemstädning

4 mar 2018

Hur ska man tänka gällande hemstädning egentligen? Frågan blir relevant sett till att fler och fler familjer i Sverige börjat se ett värde i att ta professionell hjälp och där man låter en städfirma sköta om städningen av hemmet.

Den naturliga förklaringen till detta ligger i att tjänsten om hemstädning inkluderas i Rut-avdraget och att man som vuxen kan dra av halva arbetskostnaden på sin deklaration - taket per år ligger på 25.000 kronor per person och är man två vuxna i en familj så kan båda använda sina respektive avdrag och således ha ett tak på 50.000 kronor att röra sig under. En prisvärd lösning som alltså fött ett stort intresse.

Det finns dock några saker att bena ut gällande hemstädning och vi tänkte genom att rada upp några punkter försöka ge en bättre bild av vad det innebär, vad man ska tänka på och hur man får bästa möjliga service för pengarna. Vi kan säga att du bor i Uppsala och att du är intresserad av hemstädning utförd av en städfirma - dessa punkter kan hjälpa dig att hitta rätt.

Steg för steg till bättre hemstädning i Uppsala

 1. Kontakta flera företag. Det första steget är att sondera terrängen. Vilka företag finns, hur mycket kostar hemstädning och hur länge binder du som kund upp dig? Ta in offerter och ställ dessa mot varandra
 2. Välj bort. Ta bort de dyraste städföretagen och även de absolut billigaste. Ett lågt pris tyder på att någonting är konstigt och inte sällan så handlar det om bristande kvalitet samt på undermåliga personalvillkor.
 3. Provstädning. Begär alltid en provstädning för atts e vilken kvalitet du får för dina pengar. Det här är gynnsamt även för företaget som på ett bättre sätt kan planera schemat då man vet ungefär hur lång tid en hemstädning hos dig tar
 4. Samma städare. Ett gott råd är att se till att samma städare städare varje gång. Det ger dig trygghet och det ger ett effektivare jobb då städaren i fråga vet hur du bor samt vilka specifika krav och önskemål du har. Sjukdag? Ja, då ska du informeras och göra en bedömning om din hemstädning ska utgå eller om någon annan ska komma
 5. Referenser. En viktig punkt för att säkerställa kvalitativ service är att ringa befintliga- och tidigare kunder. Se till att få så många nummer som möjligt och ta dig tiden att ringa runt - det tjänar du på i längden
 6. Dina villkor. Det är ditt hem i Uppsala och det är också du som bestämmer vad som ska städas samt under vilka tider det passar. Företaget ska vara lyhört kring detta. En hemstädning ska ske på dina villkor (inom rimlighetens gränser naturligtvis).

Så tar du hand om dina gröna växter

3 feb 2018

Många har omtyckta växter hemma. Det är många som har gröna fingrar och lyckas med sina plantor. Växter gillar att bli ompysslade. När det är dag att vattna dem, gillar de om du vattnar dem så naturligt som möjligt; de gillar att bli försiktigt duschade. Några undantag finns; och det är växter som Sankt Paulier; blommor med mjuka eller sammetslika blad, liksom cyklamen. Det är blommor som bara vill ha vatten på ett fat som de står i. Häller du vatten ovanpå blommorna, ruttnar de.

Duscha blommorna

Efter en rejäl dusch, vill de få torka ut ordentligt innan du ställer tillbaka dem på sin plats. Många växter vill helst stå på samma ställe, och gillar inte att placeras på någon annat ställe. Tänk på vad blommorna vill ha innan du bestämmer plats för växten. Är du osäker kan du gå efter hur växten ser ut; ju tjockare blad, desto mer vatten klarar växten att lagra vatten och desto bättre klarar de av direkt solljus. Likadant är det med växer med tunna blad; ju tunnare blad, desto mindre vatten lagrar de och vill helst inte stå i direkt solljus.

Du bör vattna dem varje, eller varannan vecka. Det som hjälper växterna om du vattnar mycket varje gång, eller låter dem duscha – är att låta dem torka ut innan du ställer tillbaka dem på sin plats – det är mycket viktigt.

Orkidéer bör stå i vatten – länge

Orkidéer som är så populära, vill inte stå i vatten, alls. Tänk på hur orkidéerna växer naturligt i djungeln. De växer på oväntade ställen som i träd, på grenar och hämtar sin näring från trädens bark. De vill därför inte ha jord, utan vill egentligen ha barkliknande näring. De vill stå ljust, men INTE i direkt solljus. Bästa stället är på balkongen, under andra gröna växter som skuggar dem.

Ge dina blommor lite blomnäring hela året

De vill ha blomnäring nästan under hela året. De blommar nämligen under hela året. Lyckas du få en orkidé att gilla ditt hem, kan den blomma under hela året. Den gillar inte att bli omplanterad, så planera var du vill ha din orkidé och ta en stor kruka till den från början så du slipper plantera om den. Det gäller alla nya plantor som du tar hem; plantera om dem i större krukor när de kommer hem till dig. Så gott som alla blommor vill ha stora krukor eftersom de behöver utrymme för sina rotsystem. Ju större du önskar att din blomma ska bli, desto större kruka bör du välja åt den. Åker du på semester, be någon att vattna blommorna åt dig, endast någon gång i veckan. Be dem att inte övernatta, ge näring lite grann under hela året. Plantera om dina favoritblommor någon gång under våren; i mars eller i april. Planterar du inte då, kan du plantera om blommor även under sommaren, till augusti. Under hösten mår blommorna bra att bara bli vattnade och vill helst få vara i fred.

Odlar du grönsaker?

Är du intresserad av att odla grönsaker, finns det några tips om vilka grönsaker som trivs tillsammans:

Basilika gillar att stå och växa tillsammans med sparris och tomatplantor.

Blomsterböna gillar att stå med betor av olika slag, och selleri.

Dill vill stå med gräslök, gurka, kålväxter, lök, morötter, persilja, rödbetor och sparris.

Fruktträd trivs tillsammans med krasse, nyzeeländsk spenat, pepparrot och vitlök.

Hallon gillar att växa med vitlök(!), och spenat.

Jordgubbar gillar bönor, gurkört, lök, purjolök, rädisor, rättika, spenat, vitlök, ärtor, gran och tallbarr.

Mangold vill helst stå tillsammans med andra buskbönor och kålväxter.

Gör så att blommorna trivs

Du kan också göra ditt hem så att dina gröna växter trivs hemma hos dig. Alla växter vill ha sol, så att ställa dem i solljus är bäst, däremot vill så gott som ingen planta stå i direkt solljus; så du behöver ha ljust hemma men inte direkt solljus. Insläppet av solljus kanske inte går att ordna för alla, det bästa är om du har en inglasad balkong med jalusier eller annat solskydd. 

Tycker du det blir skräpigt hemma? Plantorna fäller sina blad vilket kan göra så att du bör flytta på dem och torka av fönsterbrädorna där de brukar stå, eller hyllorna där blommorna står. Alla gillar inte att ha ett städat hem, om du själv tycker det är tråkigt att städa kan du kolla in denna site.

Flyttstädning - jobbigt, men nödvändigt

28 jan 2018

Det sista momentet innan man kan anse att en flytt är klar är att städa ur sin gamla bostad. Något som definitivt inte sker i en handvändning då städningen i fråga innebär att allting ska städas. Förvisso så slipper man vid en flyttstädning – som är det ord som används – en massa möbler som är i vägen; men å andra sidan så innebär en flyttstädning att precis allt ska städas. 

Man får vara beredd på att lägga ner mycket tid på detta moment och vi tänkte visa lite på vad som städas för att skapa en bättre bild av vad det hela handlar om. Vi kan säga att du ska genomföra en flyttstädning i din bostad i Västerås och att dessa punkter är absolut minimum för att bli godkänd: 

 • Fönster ska putsas både in- och utvändigt samt rengöras på insidan.

 

 • Alla skåp ska torkas ur

 

 • Alla garderober ska vara rengjorda

 

 • Frysen ska frostas ur och rengöras. Kylen ska vara skinande ren.

 

 • Du måste städa din ugn så att inga fläckar finns.

 

 • Avlopp och golvbrunnar ska vara rengjorda

 

 • Samtliga golv ska dammsugas och torkas

 

 • Lister och armaturer ska torkas av

 

 • Toaletten ska vara ordentligt städad. Detsamma gäller allt annat i badrummet: handfat, kakel, klinkers, duschvägg, badkar, kranar och så vidare.

Det här var bara ett litet axplock över vad som ingår i en flyttstädning. Fördelen du har är att du förmodligen städat ganska rejält innan visningen och att din flyttstädning därmed kanske inte behöver ta så extremt lång tid. Men, det troliga är att den tar betydligt längre tid än du räknat med och att därför extern hjälp kan vara att föredra. 

Bästa sättet att genomföra en flyttstädning är att ta hjälp

Vi kan leka med tanken att du struntar i din flyttstädning. Du känner att du inte orkar städa ur bostaden i Västerås och att de nya ägarna får sköta den saken. Finns det några risker med ett sådant beslut? ja, utöver att det är moraliskt förkastligt så kan du även få en räkning skickad till dig. En flyttstädning ingår i avtalet och här kan de nya ägarna anlita en städfirma i Västerås och skicka notan till dig. 

Att anlita en städfirma för en flyttstädning har många fördelar. Utöver den uppenbara - att man själv slipper städa - så kan man även använda Rut-avdraget och dra av halva arbetskostnaden

Vårt råd är att du istället föregår detta genom att på egen hand anlita denna städfirma. Genom det så kan du nämligen dra nytta av det Rut-avdrag som finns tillgängligt där du kan dra av halva arbetskostnaden för den flyttstädning som företaget utfört på din deklaration. En summa som dras redan på fakturan och som gör att du slipper det krångla pappersarbete som brukar förknippas med Skatteverket. 

Gällande denna myndighet så bör du dock först ta reda på om du är berättigad att använda Rut-avdraget; det gör du genom att logga in med antingen din bankdosa eller ditt mobila-ID. 

Ett annat alternativ för att slippa din flyttstädning är att du erbjduer dig att dra av en del på priset för bostaden. Detta bör dock klart och tydligt framgå i kontraktet och de nya ägarna ska naturligtvis godkänna det. 

← Äldre inlägg