Rent Hemma

Är du i behov av akut flyttstädning?

En flytt är ett projekt som verkligen kan komma att ta längre tid än vad man från början räknat med. Ska du exempelvis flytta från Huddinge till Stockholm så har du dels din flyttbil att hålla koll på; något som inte är det lättaste att göra - både sett till att köra den i Stockholm och sett till att du verkligen får den från macken.

Det senare är vanligare än vad man tror - men hyr en flyttbil, man beger sig till bensinstationen och möts där av ett oförstående ansikte som meddelar att bilen i fråga redan är uthyrd eller att den ännu inte lämnats tillbaka. Utöver bekymmer med flyttbilen så kan även själva flytten ta längre tid än väntat. Det är tungt att bära, det är svårt att placera in allt i bilen och den nya bostaden kanske har lite annorlunda vinklar och vrår - något som gör att tiden rinner iväg då man ska bära in och få allt på plats.

Kort sagt: din flytt kan dra iväg rent tidsmässigt och det innebär i slutändan att en del i avtalet du har med de nya ägarna till bostaden i Huddinge blir lidande, detta i form av den obligatoriska flyttstädning som ingår i flytten. Det är vid ett sådant läge man kan ringa efter professionell hjälp och låta en städfirma sköta städningen.

Här har man en fördel av att bo i exempelvis Huddinge och övriga delar av Stockholm, detta sett till det stora utbudet. Det går alltså att få tag i en städfirma med väldigt kort varsel - något som inte är möjligt i en mindre stad där man i ett sådant akut läge istället får förlita sig på turen. Vi ska dock säga att - och rekommendera - att man kanske överväger att direkt ta hjälp med denna Huddinge. En akut sådan kostar mer pengar och är du ut i god tid så får du således ett bättre pris.

Boka en städfirma för din flyttstädning direkt

Det finns en ekonomisk fördel i att boka en städfirma tidigt i samband med en flytt, men det finns även andra fördelar som är värda att nämna. En sådan handlar omd et viktigaste - kvalitet på jobbet. Har du tidigt bokat in en städfirma så hinner denna planera sitt arbete bättre, de har hunnit besöka dig, de har sett hur stor bostad det handlar om och de kan därigenom avsätta tillräckligt många anställda för att klara av städningen. Bokar du en flyttstädning akut - ja, då kan det blir lite så och så med arbetet, av den enkla anledningen att jobbet i fråga sker utan planering.

Oavsett dock. Flyttstädning går att få via Rut-avdraget och det innebär att du kan dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration. Det gör att priset - oavsett om det handlar om en akut- eller en välplanerad flyttstädning - är att anse som väldigt humant. Det viktigaste är att den sker och att de nya ägarna kan flytta in utan att behöva börja med att städa. På samma sätt som du vill göra i din nya bostad.

12 Dec 2017