Rent Hemma

Blogg

RSS

Professionell kontorsstädning i Helsingborg

25 May 2023

Få ett rent och snyggt kontor med proffsig kontorsstädning i Helsingborg. Genom att använda dig av en professionell städtjänst kan du vara säker på att ditt kontor alltid hålls i toppskick.

Håll hög standard på kontoret med kontorsstädning i Helsingborg

Ett rent och fräscht kontor är viktigt för både personalen och besökare. Ingen vill vistas på en plats som är smutsig eller oorganiserad. Med hjälp av kontorsstäd i Helsingborg kan du vara säker på att ditt kontor alltid hålls i toppskick. Städfirmor som Haynes Cleaning AB är specialiserade på kontorsstädning och kan garantera en hög standard på arbetet.

Få ett trevligt kontor att vistas på

Ett rent kontor skapar en trevlig arbetsmiljö för alla som vistas där. Med regelbunden kontorsstädning undviker du damm och smuts som kan orsaka allergiska reaktioner eller sjukdomar. Dessutom kan en städad arbetsplats öka produktiviteten och göra att personalen trivs bättre på jobbet.

Spara tid och pengar med kontorsstädning

Att anlita en städfirma för kontorsstädning kan verka som en onödig kostnad för många. Men i själva verket kan det spara tid och pengar på lång sikt. Genom att låta proffsen ta hand om städningen kan du fokusera på ditt arbete och göra det du är bäst på. Tid är pengar, och genom att lämna över städningen till en städfirma kan du effektivisera ditt arbete och öka produktiviteten.

Slutsats

En ren arbetsplats är avgörande för att upprätthålla en hög standard på kontoret. Med hjälp av proffsig kontorsstädning i Helsingborg kan du vara säker på att ditt kontor alltid hålls i toppskick. Att anlita en städfirma är en investering som kan spara tid och pengar på lång sikt. Så varför inte lämna över städningen till proffsen och fokusera på det du är bäst på?

Få ordning på ditt garage med hjälp av garagestädning i Göteborg

2 May 2023

Garaget är en viktig del av ett hem och det är också en viktig del av staden. De som har ett parkeringsgarage i Göteborg har ofta fullt upp eftersom det blir mycket smuts där inne. Därför är det viktigt att regelbundet anlita en professionell städningstjänst för att hålla garaget rent och snyggt.

Varför är det viktigt att ha ett rent garage?

Att ha tillgång till en ren parkering är avgörande för att ge en positiv upplevelse för alla användare. Många människor tar bilen till stan eller till gallerian och vill parkera på en plats där det är rent och städat. Det är också viktigt att ha en ren parkeringsplats för att undvika skador på fordon. Smuts och skräp kan leda till repor eller andra skador på bilen.

Vad kan du förvänta dig av en bra garagestädning?

Med rätt städfirma kan du få en helhetslösning på din garagestädning. Detta innebär att de tar hand om allt från städning till underhåll och reparationer. Du kan också välja hur mycket ansvar du vill ge städfirman för skötseln av ditt garage. En professionell städfirma kan också ta hand om skräp och sopor som samlas på parkeringsplatsen.

Vad ska du tänka på när du väljer en städfirma?

Det är viktigt att välja en pålitlig och erfaren städfirma för att se till att städningen blir av hög kvalitet. Se till att företaget du väljer har erfarenhet av att städa garage och att de har goda referenser från tidigare kunder. En professionell städfirma har också rätt utrustning och material för att utföra städningen på ett effektivt sätt.

Slipp flyttstädningen - låt en städfirma göra jobbet

26 Apr 2023

Flyttstädning kan vara en tidskrävande och jobbig uppgift, speciellt när man redan har fullt upp med allt annat som en flytt innebär. Lyckligtvis finns det en enkel lösning – anlita en städfirma som tar hand om alltihop. På så sätt kan du undvika den tråkiga biten och koncentrera dig på att njuta av ditt nya hem istället.

Förenklar din flyttupplevelse

En flytt kan vara en överväldigande upplevelse som tar mycket tid och energi. Det finns mycket att planera och organisera, från att rensa ut onödiga saker och packa till att boka flyttfordon och bära alla tunga lådor. Det är därför många människor väljer att anlita en flyttfirma för att underlätta processen.

Fördelar med att anlita en flyttfirma

En flyttfirma kan göra hela flyttprocessen smidigare och mindre stressig för dig. Du kan välja att anlita en firma för en del av flytten, såsom bärande och transport, eller för en helhetslösning där firman sköter allt från packning till städning. Att anlita en städfirma för flyttstädning i Karlstad kan vara särskilt fördelaktigt eftersom det är en grundlig rengöring som kräver mycket tid och energi.

Slipp flyttstädningen

Att leja bort flyttstädningen till en städfirma kan vara en smart lösning för dig som vill spara tid och undvika stress. Städfirman kommer att utföra en grundlig städning av ditt gamla hem, vilket inkluderar allt från dammsugning och torkning av golv till rengöring av badrum och kök. På så sätt kan du fokusera på att packa och organisera dina saker för flytten istället.

Anlita en städfirma för din flytt

Att anlita en städfirma för din flytt kan göra hela processen smidigare och mindre stressig. Du kan välja att anlita en firma för en del av flytten eller för en helhetslösning där firman tar hand om allt från packning till städning. Att slippa flyttstädningen kan vara en av de bästa fördelarna med att anlita en städfirma, och du kan vara säker på att ditt gamla hem kommer att vara rent och snyggt när du lämnar det bakom dig.

Vikten av regelbunden stamspolning

31 Jan 2023

Stamspolning låter kanske inte jätteroligt, men det är en viktig del för att hålla en fastighet i gott skick. Det kan till och med vara så att det är en av de absolut viktigaste punkterna i fastighetsskötsel. Nonchalerar man rörarbetena kan konsekvenserna bli allvarliga med läckage och vattenskador som följd. Och sådant är som bekant mycket dyrt att åtgärda (och svårt, det är inte alltid säkert att resultatet av saneringsarbetet blir hundraprocentigt). En kostnad man som fastighetsägare definitivt kan klara sig utan. Att stamspola regelbundet är alltså en nödvändighet.

Rekommendationen: stamspolning var 3-5 år

Vad säger då experterna på området? Hur ofta behöver man egentligen stamspola en fastighet för att kunna känna sig relativt säker på att inte drabbas av rörproblem? Som alltid när det gäller denna typ av frågor finns inget givet svar, men det finns riktlinjer att utgår ifrån. Finns det inga varningssignaler om rörproblem är var 3-5 år en vanlig rekommendation. Givetvis beror detta på fastighetens storlek och övriga förutsättningar. I moderna fastigheter är till exempel behovet kanske inte lika stort som i äldre fastigheter, men det är inte på något vis hugget i sten. Det finns gott om nybyggen som behöver rörservice med relativt korta intervaller.

Det kanske låter ofta (de flesta skulle väl vilja slippa stamspolningar helt och hållet), men det är alltså det säkraste och bästa sättet att undvika problem. Och i det långa loppet blir det även en smart lösning rent ekonomiskt även om det förstås kostar en del att göra en stamspolning. Finns det tecken som tyder på att det finns problem med rören ska man konsultera experter på området snarast möjligt och låta dem avgöra vilka åtgärder som är nödvändiga. I dagsläget går det att få en stampolning i Stockholm genomförd med relativt kort varsel. Det är dock ett stort projekt som kräver en hel del logistik och ansträngningar, så i akuta fall kan det bli ganska rörigt för de boende i fastigheten. Där har vi ytterligare en anledning till att genomföra regelbundna stamspolningar i förebyggande syfte – det gör livet lättare för de boende.

Varningstecken på rörproblem

Vilka varningstecken ska man då vara uppmärksam på? När ska man haja till och kontakta en VVS-firma som kan komma ut och göra en bedömning av läget? Här kommer vi att gå igenom några av de vanligaste tecknen.

Långsam avrinning i fastigheten är en av de tydligaste varningsignalerna att allt inte står rätt till med rören. Om man drabbas av stopp eller översvämning finns det också anledning att agera snabbt. Samma sak gäller om det luktar illa från avloppet. Bubblor i diskhon är en annan indikator på att allt inte står rätt till.

Och det är förstås bättre att höra av sig en gång för mycket än en gång för lite om man misstänker att något är fel med rören. För som vi redan varit inne på, drar man ut på tiden och/eller slarvar med skötseln av rörern i fastigheten kan konsekvenserna bli mycket allvarliga. Inte bara ekonomisk utan även rent sanitärt med tanke på människors hälsa och välmående.

Pålitlig fönsterputs hittar du i Helsingborg

25 Nov 2022

Få hjälp av din lokala expert när du letar efter högklassig fönsterputs i Helsingborg. Proffsigt utfört arbete som inte heller behöver kosta för mycket.

De flesta kan nog vara överens om att man inte hoppar jämfota av upprymdhet när man tänker på att putsa sina fönster. Fönsterputs är förutom att det kan vara tidskrävande även ett tämligen precist arbete. Det är viktigt att man har bra ljus för att se att all smuts verkligen försvinner och man vill inte lämna några ränder eftersom det ser slarvigt ut.

Om man nu inte är en av de fåtal individer som går igång på ovanstående kan man bespara sig själv och sin omgivning en hel del besvär genom att kontakta en skicklig yrkesperson som jobbar med fönsterputs i Helsingborg.

Ropen skalla – fönsterputs åt alla

De väletablerade fönsterputsare som du finner i Helsingborg har hjälpt både privatpersoner och företag i många år och det vet precis vad som förväntas när man vill ha rena fönster – mer än att man ska kunna se ut genom dem. De vet också att fönsterputs är något som behöver göras regelbundet och kanske oftare i vissa områden än andra.

Era fönster blir utsatta för påfrestningar av väder och vind hela tiden och Helsingborg som ligger vid kusten får sin beskärda del av just detta. Därför kan det vara en god idé att faktiskt lägga upp ett schema för er fönsterputs. Då vet man att det blir gjort och behöver inte ta ny kontakt med firman varje gång.

Be om ett prisförslag för att få dina fönster rena här: www.renafönster.se

Högtrycksspolning i Stockholm förlänger rörens livslängd

23 Nov 2022

Fastighetsägare som spolar rent sina avloppsrör med en viss regelbundenhet kommer att spara pengar. Anlita ett företag som kan högtrycksspolning i Stockholm.

Som en seriös hyresvärd i Stockholm är det viktigt att dina hyresgäster trivs i dina hus och att fastighetsservicen är god. Du har en duktig fastighetsskötare men du oroar dig för en del klagomål. Det kluckar från tvättställ och diskhoar. Din fastighetsskötare måste ofta rycka ut med sin vaskrensare i högsta hugg för att avlägsna proppar i rören.

Dina fastigheter är av något äldre datum. Både du och din fastighetsskötare misstänker att avloppsrören kan ha börjat vittra av kemikalier som spolats ut. Matrester som spolats ut från diskhoar kan ha bildat fettklumpar i rören och till slut har proppar bildats.

Rengör avloppsrören med högtrycksspolning

Du ber din fastighetsskötare kontakta ett företag som sysslar med högtrycksspolning i Stockholm. Företaget får i uppdrag att inspektera rören. Efter inspektionen med kamera får ni en dokumentation. Som befarat finns det ansatser till proppar i rören. I några vattenlås har kattsand i kombination med våtservetter fastnat.

Du låter firman genomföra högtrycksspolning. Propparna löses upp och fett, kattsand, topz och våtservetter spolas iväg till närmsta avloppsreningsverk. Efter högtrycksspolning görs en ny inspektion. Av den framgår att några delar av rören har börjat vittra. Förmodligen har de påverkats av frätande kemikalier som natronlut. Du får rådet att på längre sikt låta relina delar av avloppssystemet för att i framtiden slippa att göra stambyten. Men tills vidare räcker det med att högtrycksspola systemet någorlunda regelbundet.

Flyttfirma gjorde allt möjligt på Lidingö

27 Oct 2022

Ibland blir det bråttom och det finns ingen möjlighet att sköta flytten som plötsligt blivit aktuell. Då är det tur att det finns flyttfirma på Lidingö.

Det är helt galet, tänkte Anna när hon under lunchen gick igenom sina mail. Hon satt under markisen på balkongen och njöt av att det fläktade en aning. Under några månader var hon stationerad i Spanien för att ta hand om några kunder och hon njöt av varje sekund. Tänk att livet kunde vara så bra.

Mailet fick henne att nästan sätta den spanska omeletten i halsen. Lägenheten som hon suktat efter länge hade blivit till salu. Efter några mail och budande fick hon den. Allt hade gått så snabbt att hon inte alls funderat över hur hon skulle lösa flytten mellan lägenheterna när hon var i ett annat land.

Bästa flyttfirman i världen

Orden var ett understatement minst sagt. När hon väl satt sig ner för att tänka började hon leta efter en flyttfirma på Lidingö, därhemma. Vid samtalet med firman förklarade hon sitt dilemma. Flyttfirman garanterade att hade hon bara någon som kunde släppa in dem skulle de ordna allt från packning till städning.

Anna kunde inte tro att det var sant. Trots att det var lite läskigt att låta andra ta hand om det hela bokade hon flyttfirman preliminärt. Sedan ringde hon till bästa väninnan som lovade att hjälpa till med öppning av båda lägenheterna, övervaka och sedan lämna nycklarna till den nya hyresgästen. Resten kunde Anna sköta via sin laptop. Hör av dig till en erfaren flyttfirma här: www.flyttfirmalidingö.se

Tänk på detta när du anlitar en flyttfirma i Stockholm

10 Oct 2022

Att anlita en flyttfirma i Stockholm är inte helt enkelt. Har de F-skatt och är de försäkrade? Går flyttfirman att lita på och är det bra på att passa tider?

Som alltid när du köper tjänster av någon bör du göra förarbetet ordentligt även när du ska hyra in en flyttfirma. Inför flytten har du kanske fullt upp och glömmer bort det allra viktigaste – att boka rätt flyttfirma. I Stockholm finns ett enormt utbud att flyttfirmor, stora och små, välkända och anonyma. Hur väljer du?

Till att börja med ska du alltid kolla om firman du vill anlita har F-skattsedel och att de är ordentligt försäkrade. Dessutom ska du kolla referenser och rekommendationer. Har du vänner eller bekanta som kan tipsa om bra firmor så är det alltid bäst. Rekommendationer online kan vara osäkra.

Flyttfirma som flyttar dig inom Stockholm

När du fått en rekommendation från någon du litar på ska du givetvis kontakta firman själv och känna in hur magkänslan är. Du ska be om en offert på just ditt flyttlass och helst jämföra den mot ett par andra företag som genomför samma flytt inom Stockholm. Vilka skillnader ser du och vilken service ingår?

Även betalmetoder och kvitton kan vara viktigt att vara uppmärksam på när du anlitar flyttfirma i Stockholm. Det finns firmor som gärna gör ett jobb svart då och då. Tänk på att de flesta skojarna dyker upp på mindre flyttuppdrag inom Stockholm och att de inte är lika vanliga på större uppdrag över landet.

Att ordna med garagestädning för bostadsrättsförening i Stockholm

23 Aug 2022

Att hålla rent i bostadsrättsföreningars gemensamma utrymmen kräver oftast att man köper in tjänster för städning. Ett exempel är garagestädning i Stockholm.

Jan var allt annat än nöjd. Städning av gemensamma utrymmen hos bostadsrättsföreningen var hans ansvarsområde. Det betydde förstås inte att han skulle utföra städningen av trapphus, tvättstuga och garage själv. Men det var han som hade köpt in tjänsterna och som ansvarade för att de företag som föreningen anlitade skötte sina uppgifter ordentligt.

Det var framförallt städningen av parkeringsgaraget som hanterades dåligt. Särskilt gällde det vissa tider på året, då det drev in mycket löv eller kom in mycket vägsalt med bilarnas däck. Naturligtvis behövdes det extra omsorg om städningen då jämfört med hur det var under sommarhalvåret, och detta var också något som det hade avtalats om med städbolaget. I realiteten sköttes dock inte städningen tillräckligt bra.

Effektiv garagestädning

Jan hade talat med företagets representant och fått löfte om bättring, men inget hade hänt. Han kunde förstås ha hanterat saken som ett avtalsbrott och hävt avtalet. Men som typisk svensk hade han varit för mjäkig för att göra detta. Nu var dock avtalet på väg att löpa ut och nu tänkte han därför se till att byta städbolag.

Han hade hört sig för ryktesvägen och fått tips om ett bolag som utförde effektiv garagestädning i Stockholm. Nu var det bara att se till att få ett bra avtal med dem, så skulle alla problem lösa sig. Det var han säker på.

Kontorsstädning i Stockholm är en underbar lyx

28 Jun 2022

Kontorsstädning i Stockholm kan du köpa som en tjänst om du inte vill göra det själv. Troligtvis har du andra saker för dig som du behöver lägga tid på.

För det första bör du ta in offerter för att se vad en kontorsstädning kommer att kosta dig. Det är bra om du i samma veva får reda på exakt vad som ingår i städningen så det inte kommer som en överraskning sedan. Var noga med vad du behöver ha för slags städning.

Även om det är kontorsstädning du efterfrågar så kan du ju vilja ha en storrengöring en eller två gånger om året. Det kanske finns en trappuppgång eller en större entré som du vill ska se fräsch ut hela tiden. Då kan det vara bra att baka in en extra tjänst så det alltid ser rent ut där.

Kontorsstädning i Stockholm ser till att det är rent och snyggt

När det gäller kontorsstädning i Stockholm kan du beställa det varje dag eller några gånger i veckan. Du kanske hellre vill ha det en gång i månaden eller så har du önskemål om ett helt annat upplägg. Det är upp till dig att fundera ut hur ofta det är nödvändigt och hur mycket du har råd att lägga på tjänsten.

Hyr du ut till andra är det viktigt att de tycker att det är skönt att komma till ett rent kontor i stället för att mötas av dammråttor i dörren. Kanske är det så att du tar hand om städningen själv och bara vill ha lite extra hjälp. Kontakta ett företag som kan utföra kontorsstädning här: stockholmkontorsstädning.se

Kontorsstäd – en överraskning i Stockholm

11 Jun 2022

Alla bryr sig inte om dammråttorna i hörnen. Eller så orkar de inte städa efter en lång arbetsdag. Att boka kontorsstäd i Stockholm kan göra skillnad.

Berit fick en chock när hon tittade in på kontoret med några nybakade bullar. Mitt i den värsta röran hon sett satt maken Ragnar och knappade på sin dator. Hur han kunde hitta något överhuvudtaget var en gåta. När hon frågade honom om det inte vore trevligare med ordning höll han med, men sa att det inte fanns tid.

Berit visste att han skulle åka iväg över dagen nästa onsdag och beslöt sig för att göra slag i saken. Han skulle åka direkt hemifrån till mötet så det var ingen risk att han dök upp på kontoret. Därför hade Berit i förbigående berättat att hon skulle ut med tjejerna på tisdag kväll. Vilket inte var sant.

Företag i Stockholm gjorde kontorsstäd

Samma eftermiddag kontaktade hon en städfirma som gjorde kontorsstäd i Stockholm. De hade möjlighet att avvara några timmar på angiven dag. För att förenkla det hela en aning frågade hon Ragnar om hon kunde få komma in och hjälpa honom att sätta in papper i pärmar så han fick lite bättre översikt.

Följande onsdag var det mesta av pappren ordnade i pärmar. Städfirman kom tidigt och satte igång och när Berit kom förbi på eftermiddagen kände hon knappt igen sig. Den friska doften som mötte henne var något helt annat än det hon känt förra veckan. Hon kunde knappt bärga sig tills Ragnar skulle åka till kontoret igen.

Ansvarsfull asbestsanering i Stockholm

18 May 2022

Asbest är ett cancerframkallande ämne och därför krävs specialkompetens och avancerad utrustning för att göra asbestsanering av fastigheter i Stockholm.

Asbest ser ofarligt ut och det var kanske därför det användes som byggmaterial i så stor utsträckning under 50-, 60- och 70-talet. Materialet är isolerande och brandsäkert varför man använde det i allt från brandslangar till isolering av rör. Asbest blev också den underhållsfria lösningen på fasadklädsel och takbeläggning och man kan fortfarande se hus med grå asbestfasad.

När man upptäckte att många som arbetat med asbest drabbades av lungcancer totalförbjöds materialet men det finns fortfarande kvar i många äldre byggnader. Sanering av asbest blir svår eftersom det är när man börjar bryta eller lossa den som de väldigt små men cancerframkallande fibrerna frigörs. Därför krävs det specialkompetens och speciell utrustning för att arbeta med asbest.

När man utför certifierad och säker asbestsanering i Stockholm

Om du behöver hjälp med asbestsanering i Stockholm ska du vända dig till ett certifierat företag med specialutbildad personal och bästa möjliga utrustning. Företaget ska ha tillstånd från Arbetsmiljöverket att utföra asbestsanering och följa SANKVAL-PRO som är ett kvalitetssäkringsprogram. Detta krävs för att garantera en ofarlig miljö för de som arbetar med materialet och för omgivningen.

Professionell asbestsanering innebär att man spärrar av den närmaste omgivningen och upprättar säkerhets- och luftslussar för att hindra de små asbestfibrerna att ta sig ut. Personalen använder speciellt framtagna skyddskläder och masker med effektivt partikelfilter. När saneringen är klar dammsugs området omsorgsfullt och tvättas. Allt material och all utrustning transporteras sedan till deponi. Läs vidare om ett företag som kan hjälpa er med asbestsanering här: www.asbestsaneringstockholm.nu

Radonundersökning mäter bostädernas inomhusluft i Stockholm

7 May 2022

För att försäkra dig om att inomhusluften är av bästa kvalitet och fri från skadliga ämnen kan du beställa en radonundersökning av din fastighet i Stockholm.

Radon är en luktfri och osynlig gas som finns naturligt i mark, vatten och luft men kan vara skadlig för andningsorganen om halten är för hög. Gasen finns i alla byggnader men på en del ställen kan den vara mer koncentrerad och då behöver man åtgärda det.

Husets läge och vilket byggmaterial som använts är avgörande för hur mycket radon som finns i en byggnad. Den populära blåbetongen, som användes vid husbyggen mellan 1929 och 1975 då den förbjöds, innehåller exempelvis mycket radon. Enda sättet att upptäcka gasen är genom radonmätning i Stockholm och det är fastighetsägaren som ansvarar för att halten av radongas inte är för hög i en byggnad.

När en radonundersökning i Stockholm visar på höga värden ökar man ventilationen

Eftersom radonhalten i en byggnad varierar behöver en radonundersökning med mätning göras i minst två månader för att få fram ett medelvärde. Om man upptäcker höga halter av radon går det att åtgärda. Det som påverkar halten av radongas i en fastighet är framförallt ventilationen. Förbättras luftväxlingen kommer man därför ifrån den skadliga mängden radon.

Företag som arbetar med ventilation utför radonundersökning i Stockholm. De vet hur man förbättrar luften i en fastighet. Modern och förbättrad ventilation ger en mer hälsosam och balanserad inomhusluft med mindre radon. Använder man ett fläktstyrt till- och frånluftsystem får man dessutom en energisparande värmeåtervinning.

Råd inför relining i Stockholm

28 Apr 2022

Börjar rörstammarna bli slitna? Det finns tyvärr inga rörstammar som håller för evigt men man kan gjuta nya i de gamla rören genom relining. Här kommer några råd för er med hus i Stockholm.

Det finns tyvärr inga rörstammar som håller för evigt. Ett stambyte är dessutom omfattande och tar lång tid, och man kan heller inte bo kvar i huset under tiden. Men det finns ett alternativ till stambyte som kallas för relining. I stället för att byta ut rörstammarna gjuter man nya på insidan av de gamla. Det är både smidigt och mindre kostsamt. Eftersom badrum och tätskikt inte behöver slås sönder som vid ett vanligt stambyte, behöver man heller inte renovera badrummet efteråt. En relining går dessutom mycket snabbare än ett stambyte, vilket betyder att man också kan bo kvar i bostaden under tiden.

Hur lång tid tar relining?

Har man ett äldre hus i Stockholm och funderar på relining får man inte vänta för länge. Detta eftersom rörstammarna inte får vara i alltför dåligt skick vid relining. Det bästa är att kontakta ett företag med experter på relining och be om en kostnadsfri offert. De kan även utföra rörfilmning för att ta reda på i vilket skick rörstammarna är. Hur lång tid det tar att utföra en relining beror på fastighetens storlek. Men man brukar beräkna mellan två till tre arbetsdagar per lägenhet. Ett företag som är specialiserat på relining lämnar alltid garanti på sitt arbete. I Stockholm finns det företag som lämnar minst femtio års garanti.

← Äldre inlägg