Rent Hemma

Blogg

RSS

Att ordna med garagestädning för bostadsrättsförening i Stockholm

23 Aug 2022

Att hålla rent i bostadsrättsföreningars gemensamma utrymmen kräver oftast att man köper in tjänster för städning. Ett exempel är garagestädning i Stockholm.

Jan var allt annat än nöjd. Städning av gemensamma utrymmen hos bostadsrättsföreningen var hans ansvarsområde. Det betydde förstås inte att han skulle utföra städningen av trapphus, tvättstuga och garage själv. Men det var han som hade köpt in tjänsterna och som ansvarade för att de företag som föreningen anlitade skötte sina uppgifter ordentligt.

Det var framförallt städningen av parkeringsgaraget som hanterades dåligt. Särskilt gällde det vissa tider på året, då det drev in mycket löv eller kom in mycket vägsalt med bilarnas däck. Naturligtvis behövdes det extra omsorg om städningen då jämfört med hur det var under sommarhalvåret, och detta var också något som det hade avtalats om med städbolaget. I realiteten sköttes dock inte städningen tillräckligt bra.

Effektiv garagestädning

Jan hade talat med företagets representant och fått löfte om bättring, men inget hade hänt. Han kunde förstås ha hanterat saken som ett avtalsbrott och hävt avtalet. Men som typisk svensk hade han varit för mjäkig för att göra detta. Nu var dock avtalet på väg att löpa ut och nu tänkte han därför se till att byta städbolag.

Han hade hört sig för ryktesvägen och fått tips om ett bolag som utförde effektiv garagestädning i Stockholm. Nu var det bara att se till att få ett bra avtal med dem, så skulle alla problem lösa sig. Det var han säker på.

Kontorsstädning i Stockholm är en underbar lyx

28 Jun 2022

Kontorsstädning i Stockholm kan du köpa som en tjänst om du inte vill göra det själv. Troligtvis har du andra saker för dig som du behöver lägga tid på.

För det första bör du ta in offerter för att se vad en kontorsstädning kommer att kosta dig. Det är bra om du i samma veva får reda på exakt vad som ingår i städningen så det inte kommer som en överraskning sedan. Var noga med vad du behöver ha för slags städning.

Även om det är kontorsstädning du efterfrågar så kan du ju vilja ha en storrengöring en eller två gånger om året. Det kanske finns en trappuppgång eller en större entré som du vill ska se fräsch ut hela tiden. Då kan det vara bra att baka in en extra tjänst så det alltid ser rent ut där.

Kontorsstädning i Stockholm ser till att det är rent och snyggt

När det gäller kontorsstädning i Stockholm kan du beställa det varje dag eller några gånger i veckan. Du kanske hellre vill ha det en gång i månaden eller så har du önskemål om ett helt annat upplägg. Det är upp till dig att fundera ut hur ofta det är nödvändigt och hur mycket du har råd att lägga på tjänsten.

Hyr du ut till andra är det viktigt att de tycker att det är skönt att komma till ett rent kontor i stället för att mötas av dammråttor i dörren. Kanske är det så att du tar hand om städningen själv och bara vill ha lite extra hjälp. Kontakta ett företag som kan utföra kontorsstädning här: stockholmkontorsstädning.se

Kontorsstäd – en överraskning i Stockholm

11 Jun 2022

Alla bryr sig inte om dammråttorna i hörnen. Eller så orkar de inte städa efter en lång arbetsdag. Att boka kontorsstäd i Stockholm kan göra skillnad.

Berit fick en chock när hon tittade in på kontoret med några nybakade bullar. Mitt i den värsta röran hon sett satt maken Ragnar och knappade på sin dator. Hur han kunde hitta något överhuvudtaget var en gåta. När hon frågade honom om det inte vore trevligare med ordning höll han med, men sa att det inte fanns tid.

Berit visste att han skulle åka iväg över dagen nästa onsdag och beslöt sig för att göra slag i saken. Han skulle åka direkt hemifrån till mötet så det var ingen risk att han dök upp på kontoret. Därför hade Berit i förbigående berättat att hon skulle ut med tjejerna på tisdag kväll. Vilket inte var sant.

Företag i Stockholm gjorde kontorsstäd

Samma eftermiddag kontaktade hon en städfirma som gjorde kontorsstäd i Stockholm. De hade möjlighet att avvara några timmar på angiven dag. För att förenkla det hela en aning frågade hon Ragnar om hon kunde få komma in och hjälpa honom att sätta in papper i pärmar så han fick lite bättre översikt.

Följande onsdag var det mesta av pappren ordnade i pärmar. Städfirman kom tidigt och satte igång och när Berit kom förbi på eftermiddagen kände hon knappt igen sig. Den friska doften som mötte henne var något helt annat än det hon känt förra veckan. Hon kunde knappt bärga sig tills Ragnar skulle åka till kontoret igen.

Ansvarsfull asbestsanering i Stockholm

18 May 2022

Asbest är ett cancerframkallande ämne och därför krävs specialkompetens och avancerad utrustning för att göra asbestsanering av fastigheter i Stockholm.

Asbest ser ofarligt ut och det var kanske därför det användes som byggmaterial i så stor utsträckning under 50-, 60- och 70-talet. Materialet är isolerande och brandsäkert varför man använde det i allt från brandslangar till isolering av rör. Asbest blev också den underhållsfria lösningen på fasadklädsel och takbeläggning och man kan fortfarande se hus med grå asbestfasad.

När man upptäckte att många som arbetat med asbest drabbades av lungcancer totalförbjöds materialet men det finns fortfarande kvar i många äldre byggnader. Sanering av asbest blir svår eftersom det är när man börjar bryta eller lossa den som de väldigt små men cancerframkallande fibrerna frigörs. Därför krävs det specialkompetens och speciell utrustning för att arbeta med asbest.

När man utför certifierad och säker asbestsanering i Stockholm

Om du behöver hjälp med asbestsanering i Stockholm ska du vända dig till ett certifierat företag med specialutbildad personal och bästa möjliga utrustning. Företaget ska ha tillstånd från Arbetsmiljöverket att utföra asbestsanering och följa SANKVAL-PRO som är ett kvalitetssäkringsprogram. Detta krävs för att garantera en ofarlig miljö för de som arbetar med materialet och för omgivningen.

Professionell asbestsanering innebär att man spärrar av den närmaste omgivningen och upprättar säkerhets- och luftslussar för att hindra de små asbestfibrerna att ta sig ut. Personalen använder speciellt framtagna skyddskläder och masker med effektivt partikelfilter. När saneringen är klar dammsugs området omsorgsfullt och tvättas. Allt material och all utrustning transporteras sedan till deponi. Läs vidare om ett företag som kan hjälpa er med asbestsanering här: www.asbestsaneringstockholm.nu

Radonundersökning mäter bostädernas inomhusluft i Stockholm

7 May 2022

För att försäkra dig om att inomhusluften är av bästa kvalitet och fri från skadliga ämnen kan du beställa en radonundersökning av din fastighet i Stockholm.

Radon är en luktfri och osynlig gas som finns naturligt i mark, vatten och luft men kan vara skadlig för andningsorganen om halten är för hög. Gasen finns i alla byggnader men på en del ställen kan den vara mer koncentrerad och då behöver man åtgärda det.

Husets läge och vilket byggmaterial som använts är avgörande för hur mycket radon som finns i en byggnad. Den populära blåbetongen, som användes vid husbyggen mellan 1929 och 1975 då den förbjöds, innehåller exempelvis mycket radon. Enda sättet att upptäcka gasen är genom radonmätning i Stockholm och det är fastighetsägaren som ansvarar för att halten av radongas inte är för hög i en byggnad.

När en radonundersökning i Stockholm visar på höga värden ökar man ventilationen

Eftersom radonhalten i en byggnad varierar behöver en radonundersökning med mätning göras i minst två månader för att få fram ett medelvärde. Om man upptäcker höga halter av radon går det att åtgärda. Det som påverkar halten av radongas i en fastighet är framförallt ventilationen. Förbättras luftväxlingen kommer man därför ifrån den skadliga mängden radon.

Företag som arbetar med ventilation utför radonundersökning i Stockholm. De vet hur man förbättrar luften i en fastighet. Modern och förbättrad ventilation ger en mer hälsosam och balanserad inomhusluft med mindre radon. Använder man ett fläktstyrt till- och frånluftsystem får man dessutom en energisparande värmeåtervinning.

Råd inför relining i Stockholm

28 Apr 2022

Börjar rörstammarna bli slitna? Det finns tyvärr inga rörstammar som håller för evigt men man kan gjuta nya i de gamla rören genom relining. Här kommer några råd för er med hus i Stockholm.

Det finns tyvärr inga rörstammar som håller för evigt. Ett stambyte är dessutom omfattande och tar lång tid, och man kan heller inte bo kvar i huset under tiden. Men det finns ett alternativ till stambyte som kallas för relining. I stället för att byta ut rörstammarna gjuter man nya på insidan av de gamla. Det är både smidigt och mindre kostsamt. Eftersom badrum och tätskikt inte behöver slås sönder som vid ett vanligt stambyte, behöver man heller inte renovera badrummet efteråt. En relining går dessutom mycket snabbare än ett stambyte, vilket betyder att man också kan bo kvar i bostaden under tiden.

Hur lång tid tar relining?

Har man ett äldre hus i Stockholm och funderar på relining får man inte vänta för länge. Detta eftersom rörstammarna inte får vara i alltför dåligt skick vid relining. Det bästa är att kontakta ett företag med experter på relining och be om en kostnadsfri offert. De kan även utföra rörfilmning för att ta reda på i vilket skick rörstammarna är. Hur lång tid det tar att utföra en relining beror på fastighetens storlek. Men man brukar beräkna mellan två till tre arbetsdagar per lägenhet. Ett företag som är specialiserat på relining lämnar alltid garanti på sitt arbete. I Stockholm finns det företag som lämnar minst femtio års garanti.

Butiksstädning är bra reklam i Stockholm

16 Apr 2022

En butik behöver vara ren och fräsch, annars ser varorna tråkiga ut. Beställer du butiksstädning i Stockholm vet du att den alltid kommer att vara det.

Även dyrbara kvalitetsvaror kan se tråkiga ut om de hamnar i fel miljö. Därför är det viktigt att du kan hålla dina butiksytor fräscha. Dammiga hyllor, speglar eller montrar med fingeravtryck tar bort effekten på skyltningen och drar ner värdet på varorna. Smutsiga golv eller fönster ger också en känsla av att ingen bryr sig och då tappar kunderna intresset.

Det kan vara svårt att hinna med butiksstädning i Stockholm efter stängningsdags eller innan man öppnar för dagen. Det är mycket annat som ska göras och risken är att omsorgen om lokal och inredning skjuts upp till en annan dag.

Butiksstädning i Stockholm kan bli en lönsam investering

En välskött butik däremot visar att du verkligen bryr dig om och vill lyfta fram det som säljs på ett värdigt sätt. Varorna blir mer attraktiva och får ett nytt värde om de presenteras på ett snyggt och fräscht sätt. Anlitar du ett företag som utför butiksstädning i Stockholm får du den experthjälp som ger din butik den framtoning som du vill ha.

Det företag som utför butiksstädning i Stockholm vet hur en butik ska vårdas för att bli attraktiv. Med lång erfarenhet och många nöjda kunder tar de sig an regelbunden butiksstädning i Stockholm. När du beställer butiksstädning gör du tillsammans med den personal som ska utföra tjänsten upp ett städschema för din butik. Gå vidare här för att boka butiksstädning: www.butiksstädningstockholm.com

Trappstädning i Stockholm snabbt och lätt

31 Jul 2021

Hyresgästerna vill ha en ren trappa. Anlita proffs för din trappstädning i Stockholm, så att det alltid är välstädat i din fastighet. Då får du trappuppgångar som är trivsamma året runt.

På vintrarna drar man in grus och snö, och det blir lätt slaskigt i trappuppgången. På hösten kan det vara löv som flyger in och på sommaren är det sand, glassfläckar och utspilld saft. Det måste få vara liv och rörelse i en trappa där det bor mycket folk. Det är inga problem om man håller sig med en effektiv trappstädning i Stockholm som alltid fungerar. När du anlitar en städfirma behöver du inte tänka på om personalen blir sjuk, för det finns alltid en rutinerad städhjälp på plats.

Engagerad personal ger effektiv trappstädning

De som arbetar professionellt tar sitt arbete på allvar. De lägger ner lite extra engagemang på att kunden ska bli nöjd. Det innebär också en prisvärd tjänst, där man gör jobbet effektivt och noggrant. De torkar även exempelvis trappräcken och hissdörrar, så att trappan ser fräsch ut. Kommer det en fläck på en vägg, så torkar de bort den i förbifarten.

Proffs på städning vet hur det ska se ut, och de gör sitt jobb på samma sätt som om det var de själva som hade anlitat någon. Att vara kvalitetsmedveten i sitt arbete innebär också att vara aktsam om miljön och omgivningen. De använder miljövänliga metoder och material och är noga med att helhetsintrycket är bra när de lämnar trappuppgången efter utfört arbete.

Rent hus med städhjälp

22 Apr 2021

Om du älskar att komma hem från jobbet och sedan fortsätta slita hemma med att torka golv är detta inte för dig. För er andra är det ett gyllene tillfälle till avlastning och en bättre fritid.

Låt oss säga som det är. Städning kan vara riktigt roligt. När man får bra betalt för det alltså, och är duktig på det man gör. När man kommer till ett stökigt hem och får undan skräp, dammar och dammsuger och sedan torkar känns allting ganska bra. När du anländer till kaos och lämnar ordning och rena ytor efter dig är livet ganska skönt.

Något nästan ingen gillar, däremot, är att komma hem från jobbet, trött och sliten, med matkassar i händerna och trötta och griniga barn runt fötterna. Sedan inser man att det inte ens går att göra något vettigt hemma innan det blivit städat. Det är då man sätter sig i soffan och knäpper på något dumt teveprogram.

Livet med städfirma

Det behöver inte vara så. Alla förtjänar fritid och möjlighet till återhämtning. Prova att anlita en bra städfirma och du kommer att märka skillnaden omedelbart. Låt proffsen ta över städningen och använd ditt RUT-bidrag på ett vettigt sätt.

En städtjänst tar hand om ditt damm och skräp. Du får fräscha dofter och rena ytor utan smulor och smuts. Ditt badrumsporslin är inte längre sjabbigt. Ditt kök uppvisar rena arbetsytor och skrubbad spis. Om du väljer att teckna ett avtal händer detta underverk vecka efter vecka och livet blir mycket roligare.

Ordning och reda, löning på fredag!

21 Apr 2021

Att hålla efter hemmet är en önskan de allra flesta har. Dock stämmer inte alltid viljan överens med verkligheten eller orken. Anlita en städfirma för jobbet du inte hinner eller orkar!

Solens strålar försöker tränga igenom de igensmutsade rutorna. Rutorna har ett naturligt insynsskydd på utsidan tillverkat av väder och vind. De strålar som tränger igenom fönstret lyser obönhörligt på de dammiga ytorna man tycker man ständigt torkar av. Dammet glittrar som en discokula i luften när man daskar till kudden i soffan.

En djup suck senare tänker man att man verkligen borde städa. Med stor fantasi kan man tänka på virvlande damm som en glittereffekt på vardagen. Dammråttorna är dessutom det enda husdjuret som verkar klara sig utan mat, vatten och kärlek.

Visst vore det mer lockande att strosa omkring i Humlegården eller på Djurgården än att vara hemma och städa? Kanske en tur på Tekniska museet hade varit utvecklande för hjärnan? Ja, ja, ja! Som kronprinsessan svarade på prins Daniels frieri – åk i väg och njut av vackra miljöer och kunskapsinhämtning. Dammet är alltid kvar när du kommer hem ändå.

Städfirman fixar jobbet

Det finns en möjlighet att du får köpa en glittrande discokula i stället för dammglitter. Anlita en städfirma som utför hemstädning i Stockholm. En firma som kommer hem till dig och städar när du befinner dig på jobbet, eller på en utflykt i Stockholm. Dessutom kan man lägga till tjänster som fönsterputsning, så solens strålar kan lysa upp det nystädade i hemmet.

Låt skroten ta hand om ditt avfall

8 Dec 2020

Det är lätt hänt att gamla prylar som inte används blir liggande. Få personer har koll på hur man gör sig av med eldrivna produkter, kablar och metallskrot. Bara lugn, skroten hjälper dig.

Har du avfall du behöver bli av med, till exempel batterier, elkablar eller metaller? Låt det inte ligga och skräpa om du inte har behov av det. Samla ihop prylarna och ta med det till din lokala skrot. Då har du chansen att tjäna en slant, och du gör dessutom en god gärning för miljön. De anställda på skroten vet hur farligt avfall tas om hand på bästa sätt, med minsta möjliga påverkan på djur och natur. Skroten är till för både privatpersoner och företag. Om du sitter på stora mängder avfall och inte har möjlighet att transportera det själv kan du ofta få hjälp även med detta.

Så här går det till

Hur fungerar det då efter att du dumpat ditt avfall på skroten? Jo, innan du åker hem vägs de saker du tagit med dig, och en ersättning räknas ut med hjälp av det aktuella marknadsvärdet. Därefter går personalen igenom materialet för att utvärdera vilka komponenter som kan återanvändas och bli nya produkter. Många metaller går till exempel att ta tillvara på och använda igen. På så vis gynnas miljön, eftersom återanvändning innebär att inte alla produkter behöver byggas av helt nya komponenter. När delarna är sorterade på fragmenteringsanläggningen bearbetas materialet för att göra det redo för återbruk. Skroten ser alltså till att kretsloppet för våra produkter fungerar. Läs mer om skroten på denna sida: https://www.skrotvästerås.se

Rent och snyggt utan besvär

26 Jun 2020

Vi drömmer om att komma hem till ett skinande rent hem med nyputsade fönster. Det är rent, till och med bakom spisen. Anlita en pålitlig städfirma, så slipper du både arbete och stress.

Att bjuda hem folk innebär oftast att man både ska laga mat och städa huset innan gästerna kommer. Man vill ha det fint omkring sig och vill att gästerna ska trivas. Veckotidningar och TV-program beskriver vackra och välstädade hem och underbart goda rätter som man kan bjuda på. Det skapar stress, för vi hinner inte med allt.

Rent hus

Mat kan man köpa på catering, och hämtmat kan vara hur exklusiv som helst, men städningen måste göras hemma, där smutsen finns. Det finns folk som älskar att städa och som låter det bli ett stort intresse i livet. För alla som inte känner det så, är det mest en extra plikt som man vill få undan så fort som möjligt för att sedan kunna njuta av resultatet. Genvägen till det rena hemmet är att anlita en städfirma. De hjälper dig gärna att få ett rent hus. De har proffsig personal som gärna ger råd och tips, om du frågar. Du bestämmer själv omfattningen av din hemstädning, och du kan utnyttja RUT-avdraget för en del av arbetskostnaden. Din städfirma, exempelvis i Malmö, jobbar enligt ett schema som ni har kommit överens om. Du behöver inte ens vara hemma, bara lämna en nyckel. När du kommer hem från din promenad på stan är det rent och fint hos dig.

Samlarmani kan gå över styr

På TV kan man ibland se program där en städpatrull kommer hem till någon som har det riktigt stökigt. Loppisfynd och annat som är bra att ha kan leda till en samlarmani, så att inte ens skräpet blir kastat. En rejäl utrensning kan vara svår att göra själv för den som har känslomässiga band till sitt skräp. Men efteråt, när man har kastat allt man inte behöver och har rengjort ytorna, får man tillbaka ett funktionellt och rent hem, som är både hälsosamt och trivsamt. Yngre personer, som har barn och jobb att sköta, är ofta för stressade för att ge sig tid att städa ordentligt. Vissa vill helst inte städa alls. Är man äldre har man kanske krämpor som gör det extra jobbigt att hålla huset i det skick man vill ha det. Ta hjälp av folk som vill och kan. Unna dig det.

Saker att fundera över innan man tar hjälp med städningen

19 May 2020

Är det svårt att hinna med alla måsten? Jobb, familj, hämta och lämna på dagis, träffa vänner men även få lite egentid? Skippa städning, disk och tvätt och låt någon annan ta hand om det.

Att anlita en städfirma är ett smart och effektivt sätt att frigöra tid till det som man tycker om att göra. Hur mycket som behöver städas och vad som ska städas avgör vilken städfirma man behöver anlita. Att ha någon som kommer hem varje vecka och städar och kanske även hjälper till med disk och tvätt är inte samma sak som att ta hjälp med städningen vid en flytt. En flyttstädning kräver mycket mer då vartenda spår av de som flyttat ut ska städas bort. De olika städfirmornas tilläggstjänster kan även skilja och därmed avgöra vem man ska anlita.

Det finns olika städabonnemang

Vill man ha hjälp med sin hemstädning ska man först fundera på hur ofta man själv brukar städa. Hur mycket och vad av det som redan idag kan man tänka sig att fortsätta göra. De olika städfirmorna brukar nämligen oftast erbjuda abonnemang där man själv väljer hur ofta de ska komma och städa. Har man svårt att avgöra kan man alltid påbörja ett abonnemang och börja med att be städfirman bara komma varannan vecka. Inser man sedan att behovet är mycket större är det enkelt att utöka tjänsten och i stället be dem komma oftare. I en normal hemstädning brukar det ingå att göra ytor fria från damm och kladd, dammsugning och torkning av golv samt städning av toaletter, avtorkning av köksytor utvändigt etc.

Olika tilläggstjänster

Så gott som alla städfirmor har olika tilläggstjänster som exempelvis fönsterputsning, in- och urplockning av diskmaskin, tvätt och strykning, städning av kyl, frys och ugn invändigt. Vissa städfirmor erbjuder även hjälp med växter och trädgård. Även dessa tjänster går att lägga till senare om man märker att behovet är större än man först trodde. Det kan vara svårt att veta vilken av alla städfirmor som man ska anlita men förutom att jämföra offerter bör man kontrollera så att firman är seriös. En offert med ett väldigt lågt pris som urskiljer sig från de andra kan betyda att företaget inte betalar sina anställda en rättvis lön. Hos skatteverket kan man få veta om företagets organisationsnummer stämmer och om det finns några obetalda skatter. Det är en enkel kontroll att göra i val av städfirma.

Så putsar du dina fönster på ett effektivt sätt

9 May 2020

Att få till en bra fönsterputsning kan vara lite knepigt men det finns tips att följa för att lyckas bättre. Det finns effektiva maskiner du kan prova eller varför inte ta hjälp av ett proffs.

Det finns flera metoder du kan ta till för att få rena fönster och det första du kan göra är att utföra fönsterputsningen själv. Om du har dålig koll på hur du ska göra så finns det bra klipp att titta på online eller helt enkelt ta till dig av proffsens tips. Du kan också hyra in ett proffs som kan det här med fönsterputs och du får garanterat ett gott resultat. Om du har ett gott öga till maskiner och teknik så kan det vara en god idé att prova en maskin som putsar ditt fönster. Det finns flera sorters varianter där ute på marknaden som putsar dina fönster. Men är det så att du vill utföra din fönsterputsning själv så finns det tips till dig som kommer att underlätta avsevärt.

Tips för att få fina fönster

När du putsar dina fönster själv så är det klassiska misstaget att få ränder på ditt fönster. Och det kan vara så störande när du sitter där i köket och tittar ut genom ränderna på ditt fönster. Oftast syns dessa ränder i solsken men oavsett när de syns så vill du ju inte ha dem där. Så här kommer några tips till dig och följer du dem så kommer du få skinande rena fönster på nolltid. Det första tipset du får är att putsa inte dina fönster i solen för då torkar fönstret snabbare och det gör att du kommer få ett dålig resultat. Material du behöver ha är hink med vatten, fönsterskrapa, diskmedel, svamp och en trasa som ej luddar av sig. Du drar över fönstret med svampen som är doppad i vatten och diskmedel för att sedan skrapa av med fönsterskrapan. Du går från ena sidan till andra utan att stanna upp och sedan torkar du av kanterna på fönstret med luddfri trasa. Klart!

Hyra in ett proffs

Om du känner att det bästa alternativet är att hyra in hjälp av en fönsterputsare så kan det vara en bra idé speciellt om du har många fönster där hemma. En glad överraskning är att du får göra ett RUT-avdrag på din inhyrda hjälp och du får betala 50 procent mindre i arbetskostnad.

← Äldre inlägg