Rent Hemma

Är en städfirma lösningen för dig och din familj?

Alla har vi någon gång känt att vi inte hinner med oss i vardagen och att de olika måsten som finns avlöser varandra utan att det finns någon som helst chans att andas. Detta brukar dock lyckligtvis gå över för de flesta – men om så inte är fallet då? Det finns väldigt många familjer i Sverige och särskilt i våra större städer som har det tufft och där tiden inte alls går att få ihop på ett bra sätt; oavsett hur noggrant man planerar och försöker få pusslets alla bitar att passa ihop.

Det är vanligt att exempelvis en familj i Stockholm drabbas av detta och särskilt här om familjen i fråga har barn som börjat skaffa sig egna intressen och hobbies där man som förälder måste ställa upp med skjuts och med hämtning. Som alla vet så tar saker och ting lite längre tid att genomföra i Stockholm; fler personer, högre trafiktryck, svårigheter i att tunnelbanan stannar, bussar som inte avgår på utsatt tid – moment som samtliga sinkar och kan förstöra även den mest välplanerade dagen.

Kort sagt, en familj med två stycken heltidsarbetande vuxna och barn i Stockholm kommer utan tvekan att stöta på förhinder och frågan är hur man ska lösa dessa utan att det går ut över någonting annat? Vi rekommenderar faktiskt en extern partner i detta och att man överväger att göra det som många familjer i Stockholm redan har gjort; en extern partner i form av en städfirma.

Det är nämligen just detta moment som blir det som får stryka på foten och som många inte hinner med i all stress; man vill – märk väl – städa – men man hinner inte. Där kommer således en städfirma i Stockholm in som en räddande ängel och då detta i dagsläget heller inte kostar så mycket pengar så är det också något som vi varmt kan rekommendera.

Använd ditt rut-avdrag för att få mer tid över

Det vi menar är att om man är berättigad att använda sitt rut-avdrag (något som man kan kolla upp genom att logga in på Skatteverkets hemsida via Mobilt bank-ID) så bör man också överväga att lägga detta på en städfirma. Hur frekvent och hur ofta denna städfirma ska komma är något som man själv avgör; vissa väljer en storstädning vid ett tillfälle i månaden medan andra familjer i Stockholm hellre ser att en regelbunden hemstädning veckovis som bästa lösningen.

Kort sagt; en dag har 24 timmar, en vecka har 168 timmar och en månad har 672 sådana och ibland så måste man anlita en städfirma för att kunna maximera och utnyttja dessa timmar på bästa sätt. Tack vare rut-avdraget så behöver det inte kosta så mycket att skaffa sig nödvändigt andrum i en stressig vardag – oavsett om man bor i Stockholm eller i någon annan svensk stad.

6 Dec 2016