Rent Hemma

Att tänka på vid städning i Uppsala

Städning har blivit lite av var mans sak under senare år och här menar vi naturligtvis den professionella hjälpen som är möjlig att använda sig av. Det vill säga; det har helt enkelt blivit möjligt för fler familjer att anlita en städfirma idag än vad fallet var för några år sedan och här kan vi nämna en brytpunkt vid år 2007 som anledning.

Detta var nämligen det år som rut-avdraget infördes och det är också denna generösa skattesubvention som gjort att professionell städning inte längre är en sak enbart vikt för det övre samhällskiktet. Nej, tack vare att man kan dra av halva arbetskostnaden för sin städning så har också familjer ur varje klass valt detta alternativ. Något som vi också uppmuntrar och där vi gör det av anledningen att det nästan alltid är värt det.

Städning – låt oss inte lura oss själva här – är varken speciellt roligt eller trevligt; det tar lång tid och det kräver stor noggranhet. Att det tar lång tid är den främsta anledningen till att vi rekommendera professionell hjälp.

I dagens stressade samhälle så behöver vi varje sekund av lugn och ro vi kan få och kan vi köpa oss mer tid genom att anlita en städfirma – för halva priset – och få en städning utförd i våra hem så ger vi oss själva det nödvändiga andrum vi behöver.

Träffa flera företag inom städning

Dock. Det är skillnad på städning och städning också och rut-avdraget förde även med sig en viss avigsida som stavas fusk och dålig kvalitet. Anlitar du en städfirma i den stad där du bor – säg exempelvis Uppsala – så kan du inte ta för givet att denna kommer att göra ett bra jobb.

Tvärtom; du måste veta att alla städföretag har en varierande kompetens och att vissa – speciellt i en större stad som Uppsala – kan vara ute enbart efter snabba pengar. Du anlitar dem för städning, betalar och får ett riktigt uselt jobb utfört. Tyvärr inte alls ovanligt och här bör du rätta dig efter några enkla regler då du väljer städfirma; punkter som kan ge dig bättre kvalitet:

  • Träffa många – på plats. Ska du anlita en firma för städning så måste du ta dig tid att träffa så många som möjligt och gärna på deras egen planhalva. Varför? Jo, för att det ger en bättre bild av hur de sköter sig och där du skaffar dig en bättre bild av företaget i fråga. Är det smutsigt på deras kontor i Uppsala så talar ganska mycket för att städning hos dig ska skötas av en annan firma, eller hur?
  • Ställ krav. Ett krav ska definitivt vara att samma städare ska komma hem till dig varje gång. Ett annat kan vara att vissa områden i ditt hus i Uppsala ska låtas bli, att vissa rum är förbjudet område eller där vissa delar huset ska städas mer noggrant. Städning ska ske på dina villkor – särskilt om det gäller ditt eget hem.

Här finns en seriös städfirma i Uppsala.

19 Dec 2016