Rent Hemma

Behöver ni städning i er BRF?

Bor man i lägenhet brukar det inte handla om så stora ytor som måste städas. Ofta handlar det sällan om större ytor än ungefär kring 100 kvadratmeter stora lägenheter. Särskilt i storstäder som Stockholm, Göteborg eller Malmö, finns det så många stora lägenheter.

Man märker att det är en fördel att inte bo i så stor lägenhet när man ska städa. En 100 kvadratmeter stor bostad kräver inte särskilt lång tid för sin städning. Ofta räcker det med att dammsuga en gång i veckan. Torka av ytor i köket, såsom disk- och arbetsbänk, kökskåp och köksluckor, torka av inredning i badrum och fönsterbrädor och så vidare.  

Annat är det med trapphus och de gemensamma ytor som man har i en bostadsrättsförening (BRF). Då gäller det att anltia en städfirma som kan åta sig att städa i tvättstuga och trapphus, minst en gång i veckan.

Anlita städfirma i Stockholm

Det finns cirka 1.300 städfirmor att välja mellan när det kommer till att anlita en firma för städning i Stockholm. Det kan variera en hel del mellan de olika firmorna. De kan lägga lite olika vikt vid sitt arbete. Vissa är väldigt noga med hur de städar och har infört rutiner för hur de ska göra. Andra tänker att det inte spelar så stor roll hur man städar, men det spelar stor roll för hur man gör. Beroende på hur man går till väga blir städningen därefter. 

Så städar man ett trapphus

Ett trapphus är ju det första man ser när man kommer in i en BRF. Alla som bor i en sådan, känner att det är frsächt om trapphuset är väl städat. På de allmänna ytorna som många använder dagligen, blir det lätt smutsigt. Helst bör man använda en riktig skurmaskin. Den avlägsnar alla sorts fläckar, fotavtryck och den slags smuts som sliter på trapporna. Kan man är en sådan bät att använda. Då kan man ta hissen till översta planet och köra med sin skurmaskin i själva entrén. När man väl har tagit alla våningsplan är det sedan dags för att rengöra alla ledstänger. När alla ledstänger och dörrhandtag har rengjorts är det sedan dags att rengöra trappstegen. Det är bäst att börja uppifrån och gå nerför.

Använd papper till moppen

Här gäller det att antingen bära med sig sin skurmopp och hink, eller använda en mopp med papper som byts ut vartefter att pappret blir smutsigt. Det är mest miljövänligt att använda papper, annars försvinner all rengöringsmedel och eventuella kemikalier som används i rengöringsmedel med vattnet ut i avloppet.

15 Oct 2018