Rent Hemma

Beställa hemstädning eller städa själv?

Många sysslor kan man göra själv, men ibland får man ställa sig frågan om man ska det? Ska man stressa och lägga tid på städning istället för att vila eller umgås med sina barn? Här kommer tips!

Om man ska städa själv eller anlita någon, det är frågan. För många är det bara något som ska göras och man funderar inte ens på att anlita någon. Medan andra ser det som en självklarhet att anlita en städfirma. Men vem har rätt och vem har fel? Egentligen ingen. Om man känner att man har tiden, lusten, orken och vill städa själv så kan det bli lika fel att anlita någon som om man känner att man inte har tiden, lusten, orken eller vill. Och det finns förstås även de som inte kan. Det kan bero på sjukdom, handikapp, ålder eller att man helt enkelt inte har kunskapen. En fråga man kan ställa sig är om man känner en stress över städningen och känner att man får försaka något annat för städningens skull. Gör man det, och man har råd, så ska man absolut fundera på att anlita en städfirma.

Daglig omsorg och drift

Det finns även ett mellanting mellan att anlita en städfirma för hemstäd och att göra det själv. Man kan sköta den dagliga driften och ta fram städverktygen när det behövs punktinsatser, och sedan kan man kanske en gång i månaden, eller varannan, ta in en städfirma som gör det där lite större runt om i hela bostaden. Tar man in städfirman med längre intervaller så kan de även göra sådant som inte kräver städning varje dag, eller ens vecka. Städa bakom spis, i skåp, putsa fönster och städa ur kylskåpet, är arbetsmoment som kan vara skönt att leja ut.

Umgås med familjen

Ännu mer tid får man om man tillsammans som familj då och då hjälps åt att storstäda bostaden. Även de minsta barnen kan få någon uppgift att göra, så de känner sig delaktiga och tycker det är kul. När det är färdigt kanske man har en städ-fest med något gott att äta och en bra film i tv-soffan. Och vill man fylla på så kan man ta in en städresurs som hjälper till med det som tar för lång tid, är för svårt eller som man helt enkelt inte vill göra. Det är helt och hållet upp till det egna behovet.

11 Mar 2020