Rent Hemma

Boka extra hemstädning inför allergisäsongen

Hör du till en av dem som lider av pollenallergi? Då är du definitivt inte ensam. Faktum är att 15-20% av Sveriges befolkning lider av pollenallergi, och antalet verkar stiga med åren då klimatförändringar gör att pollenhalten i luften ökar. Det betyder fler som behöver antihistaminer, ögondroppar och nässpray.

Men det finns saker du kan göra för att minska besvären i hemmen. Några av de enklaste är att hålla dörrar och fönster stängda dagtid samt att främst vädra efter att det har regnat eller senare på kvällen. Det finns även luftfilter och fläktar att köpa som renar luften på pollen.

Det allra viktigaste är dock att hålla rent, så riktigt bra städning är A och O för att minska besvären. Men vad gör du om du håller på att nya ihjäl dig så snart du tar fram dammsugaren?

Först och främst hoppas vi förstås att du har en dammsugare med HEPA-filter - det är väldigt viktigt oavsett om du har en allergi eller inte. Byt annars till en sådan snarast möjligt för att undvika att stora delar av det som sugs upp blåses ut i rummet igen. Att våttorka eller dammtorka med en mikrofibermopp är andra bra alternativ för att undvika att pollen virvlar upp i luften.

Använd fuktade mikrofibertrasor för att dammtorka öppna ytor och se till att städa oftare än under andra tider på året. Så minskar pollenbelastningen i hemmet.

Om du är väldigt känslig och har svåra besvär bör du överväga att ta professionell hjälp med städningen istället, helst på tider när du inte är hemma för att slippa besväras av eventuellt damm och pollen som virvlar upp under städprocessen. Beställ städning minst en gång per vecka när dina pollenbesvär är som värst.

Välj en städfirma som städar med miljövänliga produkter. Det finns ingen anledning att använda starka kemikalier och du som är allergisk bör vara extra försiktig och välja en städfirma som arbetar med oparfymerade och milda produkter.

Bor du i Stockholm och söker en städfirma rekommenderar vi http://www.städfirmastockholm.biz

17 Mar 2017