Rent Hemma

Då måste man ta till en skurmaskin för att få rent

Ibland ser man riktigt skillnaden på hur man städar, om man någon gång tar hem en skurmaskin och provstädar med en sådan. Det är inte riktigt så att man kan inse hur mycket renare en skurmaskin kan åstadkomma, förrän man får prova själv. Säg att du har ett vanligt vardagsrum, säg på 80 kvadratmeter. Säg att du har möjlighet att tömma hela vardagsrummet och flrst dammsuger det, precis som du brukar och sedan moppar det, som du alltid brukar göra. Sedan säger vi att du har möjlighet att ta hem en skurmaskin. Då tar du halva golvet med skurmaskinen. Du kommer att se en väldigt stor skillnad på golvet där du har tagit med skurmaskinen mot den halva som du endast har dammsugit och moppat, som du brukar.

Man bör göra en ordentlig städning två gånger per år

Efter en sådan sak kommer du inte att vilja städa på något annat sätt. Svårigheten är bara den att det ju så sällan är möjligt att kunna tömma hela vardagsrummet för att kunna komma åt med en skurmaskin för att städa hemma hos dig – eller går det? Det är bara du som kan svara på den frågan. Åtminstone kan man tycka att en sådan genomgripande städning borde göras minst två gånger om året; till jul och till midsommar. Däremellan får man anta att det får duga med den vanliga städningen. Anlitar man en städfirma, kan man göra det. Då ber man dem tömma vardagsrummet och städa med en riktig skurmaskin. Efter det kommer du att bli nöjd och ha skinande och rena vardagsrumsgolv och kan bjuda hem kungafamiljen, om du så vill.

Anlita en städfirma som storstädar få och då

Att göra så genomgripande städningar kan vara svårt att göra på egen hand. Det är då man kan utnyttja möjligheten till Rut-avdraget och anlita en städfirma. Har man inte tid att städa under vardagarna, kan man be dem komma regelbundet och veckostäda. Då är städningen inte lika genomgripande och noggrann som storstädningen och då dammtorkar de och moppar golvet som vanligt. 

Skurmaskinerna är bättre nu än förr

En skurmaskin kan man även använda för att rengöra mattor. Liksom heltäckningsmattor, om man har sådan. De man tillverkar numera är bättre än de gamla heltäckningsmattorna som var populära på 1970-talet. Då anklagades de för att vara allergiframkallande. De som görs numera är av bättre kvalitet, liksom skurmaskinerna som rengör dem. Därför är det inte lika illa att installera heltäckningsmattor.

28 Jul 2018