Rent Hemma

Det finns städfirmor även på Kungsholmen!

Det bor alltfler stockholmare i centrala Stockholm. Ett tag ville de flesta flytta ut i förorterna, men sedan 2000 har trenden vänt och alltfler tycker att det kan vara skönt att pendla in till centrala Stockholm från förorterna. Det har opckså blivit fler dagis och skolor tillgängliga för barnfamljer vilket har gjort att de har kunnat antingen flytta in till centrala Stockholm eller bo kvar i centrala Stockholm. De många hushållen behöver någon som kommer och städar i deras bostäder.

Bra få tag i städfirma där man bor

Det är ett högt tempo för de allra flesta hushåll. Man ska hinna med heltidsarbete, man ska hinna med att vara bra föräldrar, ha en meningsfull fritidsaktivitet både för sin egen del och för barnen. Det innebär att när man väl kommer hem från arbetet får man lägga ner mycket tid för att hinna med de aktiviteterna på sin fritid. Sedan ska man hinna laga mat, och natta barn. Då blir städningen av hemmet lidande. Om så är fallet är det bästa man kan skaffa sig är en städfirma som man kan lita på. Men var hittar men en sådan? 

Som tur finns det städfirmor som det inte kostar skjortan att anlita för städningen av den egna bostaden. Man får ju dra av på Rut-avdraget, och det har blivit ännu mer generöst i och med i år. Man får dra av så mycket som 75.000 kronor per person och per år. Det har den före detta Alliansen fått igenom i sin budget för i år och som riksdagen beslöt om att anta.

Kriterier för pålitliga städfirmor

Man kan titta på lite olika städfirmor som arbetar nära ens bostad. Bor man till exempel i centrala Stockholm, på Kungsholmen kan man googla "städfirma Kungsholmen" och få bra förslag av Google på sådana. Då kan man ta kontakt och be om offert och referenser. Då är det viktigt att kontrollera referenserna. Det säger en hel del om hur de bemöter sina kunder och hur de städar. Har de dessutom egen ansvarsförsäkring är det ett annat gott tecken. Om de dessutom har nöjd-kund-garanti kan man vara ganska säker på att de städar på ett noggrant och seriöst sätt och har bra rutiner för det. Behöver de komma tillbaka och städa om någon kund är missnöjd med dem, kostar det dem ganska mycket nämligen. Är det en stäfirma som funnits i många år säger det också en hel del om dem som städfirma. Lycka till!

10 Mar 2019