Rent Hemma

Fönsterputs ingår alltid i flyttstädningen

Vad är det som ingår i en flyttstädning? Ingår det verkligen "allt"? Här går vi igenom mycket noggrant vad som ingår i en flyttstädning. Det är bra att veta, om man anlitar en städfirma eller en flyttfirma som även erbjuder flyttstädning. Har man en lista på vad de bör rengöra, så är det lättare att kontrollera att det verkligen är städat på alla de ställen som man önskar.

I köket

 1. Alla vitvaror – I köket bör man alltid få alla vitvaror rengjorda. Det innebär dock att man själv måste tömma kyl och frys, innan de kan städa och rengöra dem. 
 2. Köksskåp och köksluckor – alla köksskåp och luckor bör rentoras inuti. Det innebär att städarna inte ska behöva skrubba dem rena. Är de riktigt smutsiga, bör man själv skrubba dem rena så att städarna bara har att torka dem rena med trasa.
 3. Köksfläkten – en köksfläkt består av olika delar, så delarna bör tas isär och rengöas var sför sig.
 4. Diskbänk och arbetsbänk – både disk- och arbetsbänk bör rengöras riktigt ordentligt. Även under diskbänken bör man rengöra riktigt ordentligt.
 5. Fönster, fönsterbrädor och fönsterkarmar – alla fönster ska verkligen rengöras. Det får inte finnas en enda fläck kvar på dem. Sedan ska alla fönsterbrädor och karmar rengöras.
 6. Element – alla element ska rengöras både innanför (man måste skruva loss dem). De ska rengöras ovantill och på utsidan.
 7. Vägg invid diskbänk – här blir det ofta smutsigt. Väggen måste rengöras ordentligt. Nästa boende vill inte se en smutsig vägg vid diskbänken.
 8. Golv och golvlister – golvet måste vara helt rent, liksom golvlisterna.
 9. Strömbrytare – alla strömbrytare måste rengöras. Många glömmer dem, men de blir ofta riktigt dammiga.
 10. Dörr, dörrkarm och dörrhandtag – dörrarna bör rentorkas, liksom kring dörrkarm och dörrhandtag.

I badrummet

 1. Handfat och badkar – handfatet är mycket viktigt att det är riktigt rent, liksom badkar. Ser nästa boende att de inte är rena, får man komma tillbaka och rengöra eller så anlitar de ett städbolag som rengör och sänder fakturan till dig.
 2. Duschställ – det samma gäller duschställe. Det måste helt enkelt vara helt rent för att flyttstädningen ska kunna godkännas.
 3. Toalettstol och toaring – även toalettstol och toaringen måste vara riktigt rena och inte ha några som helst fläckar.
 4. Golvbrunn – golvbrunnen har flera olika delar som bör tas i sär och rengöras var för sig.
 5. Golvet och väggarna – golvet och väggarna måste vara helt rena. Även fogen mellan kakel- och klinkerplattorna måste rengöras.
 6. Fönster, fönsterbräda och fönsterkarm – alla fönster ska verkligen rengöras. Det får inte finnas en enda fläck kvar på dem. Sedan ska alla fönsterbrädor och karmar rengöras.
 7. Element – alla element ska rengöras både innanför (man måste skruva loss dem). De ska rengöras ovantill och på utsidan.
 8. Dörr, dörrkarm och dörrhandtag – dörrarna bör rentorkas, liksom kring dörrkarm och dörrhandtag.
 9. Strömbrytare – alla strömbrytare måste rengöras. Många glömmer dem, men de blir ofta riktigt dammiga.

 I sovrummen

 1. Garderober – alla garderober måste rentorkas inuti, ovanpå och på utsidan. För att städarna ska kunna det, måste du tömma dem.
 2. Element – alla element ska rengöras både innanför (man måste skruva loss dem). De ska rengöras ovantill och på utsidan.
 3. Fönster, fönsterbräda och fönsterkarm – alla fönster ska verkligen rengöras. Det får inte finnas en enda fläck kvar på dem. Sedan ska alla fönsterbrädor och karmar rengöras.
 4. Golv och golvlister – golvet måste vara helt rent, liksom golvlisterna.
 5. Dörr, dörrkarm och dörrhandtag – dörrarna bör rentorkas, liksom kring dörrkarm och dörrhandtag.

I vardagsrummet

 1. Fönster, fönsterbräda och fönsterkarm – alla fönster ska verkligen rengöras. Det får inte finnas en enda fläck kvar på dem. Sedan ska alla fönsterbrädor och karmar rengöras.
 2. Dörr, dörrkarm och dörrhandtag – dörrarna bör rentorkas, liksom kring dörrkarm och dörrhandtag.
 3. Element – alla element ska rengöras både innanför (man måste skruva loss dem). De ska rengöras ovantill och på utsidan.
 4. Strömbrytare – alla strömbrytare måste rengöras. Många glömmer dem, men de blir ofta riktigt dammiga.
 5. Väggar – alla väggar måste vara rena i vardagsrummet. Ingen vill se smutsiga väggar här.
 6. Golv och golvlister – golvet måste vara helt rent, liksom golvlisterna.

Här kan du läsa mer om flyttstädning som man kan få i Göteborg på: flyttstädningigöteborg.com.

20 Nov 2019