Rent Hemma

Har du fått nedslag på flyttstädningen?

Den som flyttar in efter dig i ditt gamla hem har naturligtvis krav på att flyttstädningen efter dig är tillräckligt bra. Ingen flytta in och bygga bo i en skitig lägenhet eller ett smutsigt hus. Det är inte ovanligt att de som kommer efter är missnöjda.

Vi människor har en förmåga att tycka att vår egen städning är bättre än andras. Vi tittar efter olika saker och har olika mallar för vad som är tillräckligt bra. När den ena kontrollerar att fönsterna är välputsade tycker någon annan att tapeterna måste vara rengjorda. Någon bryr sig mest om att det är helt doftfritt i kyl och frys medan en annan lätt retar sig på minsta fläck på badrumsspegeln och så vidare. Det är lätt hänt att man känner sig misslyckad om man får kritik på flyttstädningen som man genomfört. Många väljer därför att köpa hjälp med flyttstädningen av en städfirma.

Så får du hjälp snabbt med städningen!

Många städfirmor har stor vana av flyttstädning och har god förståelse för att det här är en process där det finns ont om tid. De olika parterna ska på kort tid hinna ut och in i nya hem. Om du själv har städat och fått backning på det jobb du har gjort gör du klokt i att anlita en städfirma som gör om jobbet från grunden. För dig är troligen tiden viktigare än pengarna i det här läget. Kolla snabbt runt bland lite olika städfirmor och se vem som på kort varsel kan rycka in och kolla upp vad det kostar.

Den som flyttat in och klagat på städningen bör kunna precisera vad som är fel och behöver förbättras. Boka en professionell städfirma och be dem göra om exakt de delar som den som ska flytta in klagat på. Att boka yrkesmässigt kunniga städare är bättre både för dig och den som ska flytta in. Ni slipper gnata på varandra utan kan prata om städningen som en tredje part har gjort.

flyttfirma hjälper vid flytt

Städfirmor med nöjd-garanti

Många städfirmor har i dag en garanti för dig som kund, är du inte nöjd då kommer firman tillbaka och gör om de delar du är missnöjd med. Det gäller förstås också om den som flyttar in efter dig är missnöjd med den städning som du har betalat för. Då har du oftast rätt att be städpersonalen komma tillbaka och fixa det som behöver åtgärdas.

 

Det här med garantin bör du kolla upp när du bokar städfirma för flyttstädningen. Många firmor lämnar alltså en garanti på städjobbet, men det kan finnas tidsgränser för hur länge du har rätt att klaga på jobbet och få det förbättrat. En del jobbar till exempel med en garanti som gäller i 48 timmar.

28 Jan 2017