Rent Hemma

Hemstädning löser knutar

För många familjer så handlar det inte om det populära livspusslet då man ska få vardagen att gå ihop. Ordet pussel är ett alldeles för svagt ord för att beskriva livssituationen. Ett pussel går trots allt att lösa; något som många familjer idag har väldiga problem med. Speciellt gäller detta för familjer som bor i större städer som exempelvis Stockholm och i synnerhet för de som bor en bit utanför staden - på fel sida av Slussen.

Bor man i Nacka och arbetar i centrala delarna eller norr om staden så kommer pendlingen att stjäla åt sig sina timmar varje vecka - timmar som inte kommer i retur och som man hellre lagt på annat. Det handlar där snarare om en gordisk knut än ett pussel. Men, som de flesta vet - en gordisk knut går också att lösa: med ett rejält Alexander-hugg.

Att slippa städa frigör tid för annat

I det här fallet så handlar det om acceptans. Man får acceptera att man inte hinner allt, man får prioritera bort saker och man får välja att lägga mer kraft på annat än det man tänkt sig. Det är normalt. Många väljer även att frigöra timmar för sig själv och sin familj och detta genom att betala för mer professionell hjälp. Det är ingen slump att Rut-avdraget används flitigast i Stockholm och andra större städer och det är definitivt ingen slump att det till största del används för hemstädning.

Genom att använda professionell hemstädning så får man mer tid över och man kan minska på de skuldkänslor som ofta infinner sig som en följd av det dryga pendlandet. Hemstädning är en bra lösning som frigör tid för andra, mer viktiga saker för en familj.

Hemstädning av rätt företag

Väljer man hemstädning som familj i Nacka så binder man upp sig över en tid. Det handlar sällan om en enstaka städning utan det påminner mer om ett abonnemang där det återkommande utförs en städning enligt de egna önskemål man har. Det kan innebära att hemstädning sker veckovis, det kan innebära att man får städat varannan vecka eller en gång i månaden.

De flesta städföretag är flexibla både gällande dagar och tider och som kund så kan man därför, i stort sett, skräddarsy en lösning utifrån de egna önskemålen och behoven man har.

En viktig detalj dock: det finns många städföretag i Stockholm. Vissa är exceptionellt bra, andra skapliga och en del är direkt undermåliga. Som kund kan det vara svårt att hitta rätt företag för sin hemstädning och även om det finns vissa tips så måste man vara beredd på att man kan hamna fel. Där är det bra om man ser över avtalet innan det skrivs och att man inte binder upp sig för länge i onödan. Du vill inte sitta med undermålig hemstädning i ett år bara för att du läst avtalet slarvigt.

En annan bra sak att kolla upp gäller vem som städar. Hur många anställda har man, hur stor är personalomsättningen och finns det en möjlighet att samma person återkommer till ert hus vid varje hemstädning? Det senare tycker vi att man ska kräva. Dels så ger det en större trygghet - ni vet vem städaren är - och dels så blir arbetet bättre i och med att städaren vet vad som ska göras. Här kan du läsa mer om hemstädning som du kan anlita i Nacka på: http://www.hemstädningnacka.nu.

8 Oct 2018