Rent Hemma

Hitta extrajobb i Örebro

Söker du ett extrajobb i eller istädning närheten av Örebro? Det finns ett par branscher där extrajobben är speciellt vanliga och där chansen till jobb finns trots att man inte har någon formell utbildning. Vad passar dig bäst?

Hemstädning

Det finns många städföretag i Örebro och en av de vanligaste städtjänsterna är hemstädning. Här kan du läsa mer om ett framgångsrikt sådant. Någon utbildning inom städning behöver man inte ha för att få extrajobb hos dessa företag. Men självklart är erfarenhet en stor fördel.

Hemstädning utförs oftast av två städare per gång vilket även gör det lätt att lära sig yrket när man är på olika jobb. Nackdelen är däremot att många kunder önskar att städningen ska utföras dagtid så att det är fint när de kommer hem från jobbet. Därmed är det inte helt passande extrajobb för de som studerar eller söker en extra inkomst utöver ordinarie jobb. Vad man tjänar beror lite på upplägg hos städföretagen. En del betalar en fast summa för varje hemstädning som genomförs medan andra har en löpande timpenning.

Reklamutdelning

Att dela ut reklam kanske inte är det bästa extrajobbet utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Lönen är fast och timlönen beror därmed på hur fort reklamen delas ut. Men generellt kan man utgå ifrån att det är mer lönsamt att vara extrapersonal på ett städföretag eller inom restaurang. Samtidigt är detta ett mycket fritt jobb. Du jobbar när du vill – inom vissa dagar. Kan ta pauser när du vill och har ingen som du måste förhålla dig till under arbetets gång.

Snabbmatsrestauranger

Även snabbmatsrestauranger finns det gott av i Örebro, vilka även behöver extrapersonal. För många är ett jobb på en snabbmatsrestaurang det första ”riktiga” jobb man har. Men det betyder även att ett flertal söker sig vidare till andra jobb inom ett par år. Det är därmed relativt stor omsättning på personal vilket alltså öppnar upp för både extrajobbare och anställningar.

Starta eget

Om du inte hittar något jobb som passar dig – varför inte skapa ett jobb som passar dig? Att starta eget är enkelt men se upp med regler som gäller om du studerar eller har bidrag. Detta så att inte bidrag dras in på grund av att du registrerat F-skatt eller får stor inkomst.

En rekommendation är att starta eget inom något man själv har stort intresse inom. Det kan vara allt från hemstädning hos vänner och bekanta till att hjälpa till med datorer eller sticka ullstrumpor. Börja med att erbjuda dina tjänster till människor i din närhet. Gör du det bra kommer ryktet spridas och kunderna komma automatiskt.

I Örebro kan en del extrajobb hittas via den lokala Arbetsförmedlingen. De jobb som ligger ute kan även ses via deras hemsida. Du kan även få stöd i arbetssökandet via Arbetsförmedlingens personal. Men glöm inte att den allra viktigaste vägen är genom kontakter. Prata med vänner och släkt och säg att du söker jobb. De flesta jobb som ges är just genom kontakter.

24 Jan 2019