Rent Hemma

Hushållsnära tjänster på Lidingö

Livet är fyllt av många måsten – allt från jobb och barn till skötsel av hem och trädgård. När man väl är klar med det viktigaste brukar man vilja luta sig tillbaka. De allra flesta vill ha mer tid att ägna åt familjen. Andra har fritidssysselsättningar som tar mycket tid i anspråk. Oavsett anledning blir det svårt att få tid över då man även måste ta hand om hemstädningen. För sådana tillfällen finns det ett flertal städfirmor som kan hjälpa till med t.ex. hemstädning på Lidingö.

När du ska anlita en städfirma på Lidingö kan du välja att få städning regelbundet, så att du alltid kan vara säker på att ditt hem är rent och fint, eller vid enstaka tillfällen när du inte riktigt har energi till att ta tag i det själv. När man kommer överens om det förstnämnda, den regelbundna abonnemangsformen, får man tillsammans prata om vad som ska göras och när så att båda parterna har full koll och att städningen kan vara självgående.

Att tänka på vid hemstädning på Lidingö

För att samarbetet ska funka så bra som möjligt för både dig som uppdragsgivare och företaget som städar åt dig finns det några saker att tänka på.

  • Gör upp priset redan från början! Det är bättre att ta en prisdiskussion innan arbetet påbörjas än efter att det är klart. Det är ett enkelt sätt att undvika konflikter och missnöje.
  • Om du väljer abonnemangsform hos en städfirma kan det vara bra att beställa en provstädning innan så du vet att du kan vara nöjd med deras arbete. Det blir lättare än om du ska säga upp samarbetet när det redan tagit fart.

  • För att det ska flyta på så bra som möjligt bör du möta upp städaren inför första städningen så att du kan ge en liten rundtur i hemmet. Då kan du visa vad du vill ska vara städat. Har du inte möjlighet att göra detta kan du även skriva en lista – det är bättre än inget!

  • Plocka undan lösa föremål från golv och bänkar innan städaren kommer. Kläder ska bort från golvet, gamla kvitton ska bort från bänkarna och leksaker ska inte vara utspridda överallt. Städaren måste kunna komma åt allting och vill inte gärna börja plocka bort sakerna åt dig då denne inte vet vart allt har sin rätta plats.

  • Kom ihåg att informera om ömtåliga saker! Både de som helt enkelt är ömtåliga för att de är dyra och lätt går sönder och de saker som har ett högt affektionsvärde. Även sådant som redan är trasigt, till exempel ett dörrhandtag, en toalettstol, en spisplatta, o.s.v.

RUT-avdraget är bra för både dig och städfirman

Eftersom hemstädningar sker i det privata hemmet berörs arbetskostnaderna av något som kallas för RUT-avdraget. Det innebär att kostnaderna för själva städaren ger rätt till skattereduktion på upp till 50 000 kronor per år (dock inte material eller milersättning). Detta dras som regel av direkt på fakturan och du som privatperson behöver alltså inte krångla med något pappersarbete. Det enda du kommer märka är att det syns på din deklaration.

11 Aug 2017