Rent Hemma

Ibland behöver man en skurmaskin hemma

När kan man behöva en skurmaskin hemma? En skurmaskin behöver man om man har ett mycket smutsigt hallgolv med en plastmatta. Då är en skurmaskin det allra bästa sättet att få det rent hemma. Vidare om man till exempel behöver städa ett garagegolv, som har en del oljefläckar, inför till exempel en flytt.

Ska man däremot städa på ett offentligt ställe, behöver man en skurmaskin om man till exempel ska rengöra mattor, på ett hotell, i en affär, en livsmedelsbutik eller på ett sjukhus där det är mycket viktigt att det är rent med tanke på alla sjuka som behöver bli friska.

Fördelarna med att använda sig av en skurmaskin

Det som är bra med en skurmaskin är att den både moppar och dammsuger golvet. Det gör allt i ett, kan man säga. Det innebär att du inte behöver gå med olika maskiner över ett golv, utan det räcker med en maskin med många olika funktioner. En skurmaskin är också det bästa när du behöver rengöra mattor. Att enbart dammsuga en matta, brukar sällan räcka för att få den ren. Då behöver man en skurmaskin för att den ska bli ren. Har du tvättat golvet med en skurmaskin, kan du vara trygg med att golvet har blivit riktigt rengjort. En skurmaskin passar till de allra flesta slags golvytor, oberoende om det är gjort av träplankor, parkett, plastmattor eller klinker eller stengolv. En skurmaskin gör alla dessa golv rena. Däremot passar de inte för betonggolv. På sådana är det bättre med en vanlig sopmaskin.

Köpa eller hyra en skurmaskin?

Ska man köpa eller hyra en skurmaskin? De flesta tänker att det är bäst att hyra en skurmaskin om man bara behöver den en enda gång. Då är det inte värt köpet om den enbart ska användas en gång. I och för sig kanske man ser till att använda en sådan fler gånger om man ändå har en sådan stående hemma hos sig. Här rekommenderar vi att hyra en skurmaskin så länge som du är osäker på hur ofta du kommer att använda den. En skurmaskin är dock ändå ett så pass dyrt inköp att det inte lönar sig att köpa en sådan, förrän du är säker på att du verkligen behöver den och kommer använda den, till exempel minst en gång i veckan. Då är det läge att köpa en sådan att ha i egen ägo. Läs mer om skurmaskiner här.

22 Dec 2018