Rent Hemma

När det är dags för fönsterputsning

Vare sig man vill eller inte måste våra fönster få den omsorg de förtjänar från och till. Man behöver putsa fönstren minst ett par gånger per år, gärna oftare. Om man putsar fönstren ofta går arbetet betydligt snabbare. Förutom ett ofräscht intryck med smutsiga fönster skadas även glaset av små repor med åren. Ett rent och fräscht fönster ger ett helt annat ljus och känsla av hela boendet.

Vårt nordiska klimat gör fönstren snabbt smutsiga. Bor man dessutom nära en trafikerad väg ökar behovet markant. Insekter, smuts, regn och rusk lämnar snabbt spår på fönstren. Världen utanför ser trist och tråkig ut nät man tittar ut genom ett smutsigt fönster. Så se till att få nyputsade fönster nu när våren och sommaren står för dörren!

Här följer några tips och råd:

Det kan låta konstigt men undvik fönsterputsning när solen skiner då det lättare skapas ränder. Anledningen är att solen får putsmedlet att torka för snabbt. Undvik även dagar med minusgrader eller häll i lite alkohol i medlet så det inte fryser.

Var noga med utrustningen! Använd produkter av god kvalitet och snåla inte. Det kommer att påverka slutresultatet. Fönsterskapan måste vara hel och fräsch för att slippa ränder och missfärgningar. 

Använd rätt teknik - När man tittar på en professionell fönsterputsare ser man att det är en konst. Och ärligt talat inte så likt den egna tekniken. Så försök att efterapa proffsen. Sök på internet efter guider och titta på filmer. 

Använd helst kalkfritt vatten! Kalket gör att det kan skapas ränder. Ett tips är att samla rent regnvatten eller ta vatten från kondenstumlaren. 

Ha i en skvätt diskmedel i putsmedlet så blir resultatet bättre. 

Rengör även fönsterkarmar och fönsterramen så blir det en finare helhetsintryck när du putsar fönstren. Ta bara en mjuk trasa och varmvatten med diskmedel så blir det rent. I hörn eller på paltser däer det är svårt att komma åt kan man med fördel använda en vanlig tandborste. Ett annat tips är att använda bilschampo för att få extra glans. 

fönsterputsning

Anlita en fönsterputsare!

När man av olika anledningar inte vill, kan eller orkar putsa sina fönster så kan man alltid ta in extern hjälp av ett städbolag. I och med RUT-avdraget är det inte så dyrt som man kan tro. En professionell fönsterputsare kommer garanterat att få dina fönster helt perfekta på kort tid. Resultatet kommer bli bättre än när du själv gör det och det kommer att gå betydligt fortare.

Behöver du ha hjälp med fönsterputsningen i Åkersberga? Ta då en titt på denna sida för mer information: https://www.fönsterputsåkersberga.se.

6 Jun 2019