Rent Hemma

Nycklar till tryggare hemstädning i Sundbyberg

Ställer man fördelarna mot nackdelarna med att anlita en städfirma för hemstädning så skulle vi säga att fördelarna vinner stort. Detta förutsatt att man hittar rätt partner; något som många tyvärr haft problem med. I synnerhet gäller detta större städer och av förklarliga skäl. Ser man till exempelvis Stockholm och närliggande områden som exempelvis Sundbyberg så finns det där extremt många städföretag som erbjuder tjänsten hemstädning och där finns det alltså en risk att man väljer fel.

Risken man tar handlar primärt inte om att jobbet blir dåligt utfört; det handlar snarare om att saker och ting försvinner. En hemstädning sker trots allt i det egna hemmet, i sin personliga sfär och där en gäst får vistas under en viss tid för att städa. Givet är då att denna gäst kan frestas till att göra någonting olagligt, kanske lägga något i fickan och där detta föremål inte saknas förrän efter några månader. Stölden i fråga kan genom detta vara oerhört svår att leda i bevis. En sorglig konsekvens av att välja fel företag för en hemstädning.

Hur ska man då agera för att hitta rätt? Om du bor i exempelvis Sundbyberg och känner att du inte hinner med dig i vardagen och där du vill lindra lite av stressen genom att ta professionell hjälp med din hemstädning – hur ska du göra? Vi har några förslag och dessa ser ut som följer:

  • Hur ser rutinerna för nyckelhantering ut? Företaget du står inför att anlita för din hemstädning i Sundbyberg bör ha genomtänkta rutiner och där personalen vet exakt hur de ska göra med kundernas nycklar.
  • Hur ser städschemat ut: Enligt oss så ska du som kund ha rätt att A) få städningen utförd på de tider du vill (där du kan vara hemma såväl som på jobbet) och B) utföras av samma städare. Det senare är extremt viktigt. Skickar företaget hela tiden nya personer så ökar riskerna för dig; samtidigt som även städningen i sig blir betydligt sämre.
  • Hur ser personalomsättningen och anställningsrutinerna ut? Ett städföretag med extremt hög personalomsättning gör definitivt någonting fel. En städfirma med låg personalomsättning ger förmodligen schyssta löner, chanser till vidareutbildning samt spännande arbetsuppgifter med eget ansvar. Många företag vill även se ett utdrag ur belastningsregistret då de anställer nya personer; något som naturligtvis ger dig som kund en större trygghet.
  • Hur mycket kostar det? Gemensamt för de lite sämre företagen är att de försöker locka sina kunder med hjälp av låga priser. Vi skulle definitivt dra öronen till oss om ett företag la sig väldigt mycket lägre än konkurrenterna då du kontaktar det för hemstädning i Sundbyberg. Med rut-avdraget så är tjänsten i sig ändå väldigt prisvärd och en jakt på det absolut lägsta priset är inte nödvändigt.
  • Hur många kunder har företaget? Ett större städföretag har ofta bättre rutiner, man har bättre utbildning och kunnigare personal – något som skapat den större kundkretsen. Ska du anlita en lite mindre städfirma så är det viktigt att du först ringer några av de kunder som denna firma har. Kolla om de är nöjda med sin hemstädning. Referenser är viktiga; i synnerhet för en lite mindre städfirma.
9 Dec 2016