Rent Hemma

Priserna för hemstädning i Malmö

Att anlita en firma för hemstädning idag är inget ovanligt. Särskilt förmånligt har det blivit med rut-avdraget, samtidigt som konkurrensen mellan de olika aktörerna på marknaden gör det bättre för kunden. Sammantaget har det lett till låga priser för den som vill få hjälp med städning i hemmet. I Malmö, som är en av Sveriges största städer, finns många firmor för invånarna att välja mellan. Men vad kostar det egentligen? Svaret är givetvis att det skiljer sig från firma till firma. För att ge en överblick över prisläget jämför vi här tre olika firmor som sysslar med hemstädning i Malmö. Vi kommer inte att nämna namnen på firmorna, eftersom syftet endast är undersökande.

Första firman

Den första firman för hemstädning i Malmö vi tittar på har olika timpriser beroende på frekvens. Den som vill ha städning varje vecka kan få det till ett timpris av 150 kronor. För varannan vecka gäller 175 kronor i timmen, medan 185 kronor gäller för en gång i månaden. Den som vill prova på företagets hemstädning kan göra det till priset av 100 kronor i timmen, i en månad. Efter den månaden gäller priserna som nämns ovan.

Andra firman

Den andra firman vi tittar på är inte bara verksam i Malmö, utan i stora delar av Skåne. Priserna är lite högre här, med 191 kronor i timmen (efter rut) för den som vill ha städning varje vecka. Priset gäller om städningen sker måndagar, tisdagar eller onsdagar. Torsdagar och fredagar är priset något högre, då 206 kronor efter rut gäller. Anlitar man den här firman för städning varannan vecka är priserna något högre. Då gäller 203 kronor i timmen mellan måndag och onsdag, och 218 kronor torsdagar och fredagar. För städning en gång i månaden gäller 216 kronor respektive 231 kronor per timme.

Tips för att pressa priserna

Oavsett vad det är man köper, vill man givetvis inte betala mer än vad man behöver. Samtidigt är det så att man får vad man betalar för.

Det finns dock ett par tips som kan användas för att pressa priserna, utan att sänka kvaliteten, som denna hemstädningsfirma; www.hemstädningmalmö.com.

  1. Håll utkik efter erbjudanden. Flera firmor för hemstädning i Malmö har, vad vi har sett, provapå-erbjudanden. De är ofta generösa och kan spara dig många hundra kronor (om inte tusenlappar, i vissa fall).
  2. Jämför priser. Ett effektivt och enkelt sätt att se till att man inte betalar för mycket är att jämföra priserna mellan olika aktörer. Idag, med internet, är det väldigt enkelt. Kolla helt enkelt upp de olika firmorna och se hur mycket de tar.
19 Jan 2018