Rent Hemma

Råd inför relining i Stockholm

Börjar rörstammarna bli slitna? Det finns tyvärr inga rörstammar som håller för evigt men man kan gjuta nya i de gamla rören genom relining. Här kommer några råd för er med hus i Stockholm.

Det finns tyvärr inga rörstammar som håller för evigt. Ett stambyte är dessutom omfattande och tar lång tid, och man kan heller inte bo kvar i huset under tiden. Men det finns ett alternativ till stambyte som kallas för relining. I stället för att byta ut rörstammarna gjuter man nya på insidan av de gamla. Det är både smidigt och mindre kostsamt. Eftersom badrum och tätskikt inte behöver slås sönder som vid ett vanligt stambyte, behöver man heller inte renovera badrummet efteråt. En relining går dessutom mycket snabbare än ett stambyte, vilket betyder att man också kan bo kvar i bostaden under tiden.

Hur lång tid tar relining?

Har man ett äldre hus i Stockholm och funderar på relining får man inte vänta för länge. Detta eftersom rörstammarna inte får vara i alltför dåligt skick vid relining. Det bästa är att kontakta ett företag med experter på relining och be om en kostnadsfri offert. De kan även utföra rörfilmning för att ta reda på i vilket skick rörstammarna är. Hur lång tid det tar att utföra en relining beror på fastighetens storlek. Men man brukar beräkna mellan två till tre arbetsdagar per lägenhet. Ett företag som är specialiserat på relining lämnar alltid garanti på sitt arbete. I Stockholm finns det företag som lämnar minst femtio års garanti.

28 Apr 2022