Rent Hemma

Rent och snyggt utan besvär

Vi drömmer om att komma hem till ett skinande rent hem med nyputsade fönster. Det är rent, till och med bakom spisen. Anlita en pålitlig städfirma, så slipper du både arbete och stress.

Att bjuda hem folk innebär oftast att man både ska laga mat och städa huset innan gästerna kommer. Man vill ha det fint omkring sig och vill att gästerna ska trivas. Veckotidningar och TV-program beskriver vackra och välstädade hem och underbart goda rätter som man kan bjuda på. Det skapar stress, för vi hinner inte med allt.

Rent hus

Mat kan man köpa på catering, och hämtmat kan vara hur exklusiv som helst, men städningen måste göras hemma, där smutsen finns. Det finns folk som älskar att städa och som låter det bli ett stort intresse i livet. För alla som inte känner det så, är det mest en extra plikt som man vill få undan så fort som möjligt för att sedan kunna njuta av resultatet. Genvägen till det rena hemmet är att anlita en städfirma. De hjälper dig gärna att få ett rent hus. De har proffsig personal som gärna ger råd och tips, om du frågar. Du bestämmer själv omfattningen av din hemstädning, och du kan utnyttja RUT-avdraget för en del av arbetskostnaden. Din städfirma, exempelvis i Malmö, jobbar enligt ett schema som ni har kommit överens om. Du behöver inte ens vara hemma, bara lämna en nyckel. När du kommer hem från din promenad på stan är det rent och fint hos dig.

Samlarmani kan gå över styr

På TV kan man ibland se program där en städpatrull kommer hem till någon som har det riktigt stökigt. Loppisfynd och annat som är bra att ha kan leda till en samlarmani, så att inte ens skräpet blir kastat. En rejäl utrensning kan vara svår att göra själv för den som har känslomässiga band till sitt skräp. Men efteråt, när man har kastat allt man inte behöver och har rengjort ytorna, får man tillbaka ett funktionellt och rent hem, som är både hälsosamt och trivsamt. Yngre personer, som har barn och jobb att sköta, är ofta för stressade för att ge sig tid att städa ordentligt. Vissa vill helst inte städa alls. Är man äldre har man kanske krämpor som gör det extra jobbigt att hålla huset i det skick man vill ha det. Ta hjälp av folk som vill och kan. Unna dig det.

26 Jun 2020