Rent Hemma

Så kan du städa mer miljövänligt

Spelar det någon roll hur man städar? Spelar det någon roll om jag använder starka kemikalier i rengöringsmedlet, eller inte? Här anser vi att, ja, det spelar stor roll hur just jag gör. Om jag använder starka kemikalier i rengöringsmedlet och sedan häller ut det i avloppet, hamnar dessa kemikalier ut i reningsverket och sedan ut i avttendragen och påverkar allt levande som lever i vatten. Om en enda person använde de starka kemikalierna, skulle det kanske inte ge så stort avtryck på miljön. Men nu är det inte så. Ingen människa är en ö.

Tillsammans med andra människor påverkar vi miljön

Om jag använder starka kemikalier i rengöringsmedel, kan jag räkna med att många, många tusentals andra också gör det. Och det är just det som är så miljöovänligt; att vi tillsammans förstör vår natur. På samma sätt som det är tvärtom. Börjar vi alla agera FÖR miljön och inte EMOT miljön, då kan vi tillsammans göra världen lite renare, lite mindre förstörande och får ett mer stabilt kretslopp.

Hur har detta med städning att göra?

Altlför många kemikalier försvinner med avloppsvattnet ut i miljön. Skulle vi alla använda Klorin och starka kemikalier i vårt smutsvatten som hälls ut i avloppsvattnet, påverkar vi tillsammans vår miljö. Det är lätt att tänka att det bara är jag som använder Klorin, eller andra starka kemikalier i smutsvattnet när vi städar, men så är det ju inte. Det är ju på samma sätt åt andra hållet. Om jag börjar anvädne ett mer miljövänligt rengöringsmedel, bidrar jag, tillsammans med alla andra miljömedvetna konsumenter till en bättre och mer miljövänlig värld.

Viktigt välja miljövänligt städbolag

På samma sätt är det lika viktigt när vi är konsumenter och anlitar städbolag. Här gäller det att sätta press på dem att också använda enbart miljövänliga rengöringsmedel. Och det är ännu viktigare när de professionella städbolagen ska arbeta att de konsekvent använder sig att miljövnälgia rengöringsmedel.

Som konsument och beställare är det vi som har makten när vi väljer det ena städbolaget mot det andra. Om vi ser till att efterfråga miljövänlig städning av dem som vi anlitar för vår storstädning, hemstädning, kontorsstädning och så vidare är det viktigt att visa att miljömedvetenheten hos städbolagen är viktig. Det är välkommet att se att alltfler av städbolagen har blivit alltmer medvetna om detta. Här kan du läsa mer om ett sådant städbolag, och hur du kan anlita dem för storstädning i Stockholm.

11 Feb 2019