Rent Hemma

Så putsar du dina fönster på ett effektivt sätt

Att få till en bra fönsterputsning kan vara lite knepigt men det finns tips att följa för att lyckas bättre. Det finns effektiva maskiner du kan prova eller varför inte ta hjälp av ett proffs.

Det finns flera metoder du kan ta till för att få rena fönster och det första du kan göra är att utföra fönsterputsningen själv. Om du har dålig koll på hur du ska göra så finns det bra klipp att titta på online eller helt enkelt ta till dig av proffsens tips. Du kan också hyra in ett proffs som kan det här med fönsterputs och du får garanterat ett gott resultat. Om du har ett gott öga till maskiner och teknik så kan det vara en god idé att prova en maskin som putsar ditt fönster. Det finns flera sorters varianter där ute på marknaden som putsar dina fönster. Men är det så att du vill utföra din fönsterputsning själv så finns det tips till dig som kommer att underlätta avsevärt.

Tips för att få fina fönster

När du putsar dina fönster själv så är det klassiska misstaget att få ränder på ditt fönster. Och det kan vara så störande när du sitter där i köket och tittar ut genom ränderna på ditt fönster. Oftast syns dessa ränder i solsken men oavsett när de syns så vill du ju inte ha dem där. Så här kommer några tips till dig och följer du dem så kommer du få skinande rena fönster på nolltid. Det första tipset du får är att putsa inte dina fönster i solen för då torkar fönstret snabbare och det gör att du kommer få ett dålig resultat. Material du behöver ha är hink med vatten, fönsterskrapa, diskmedel, svamp och en trasa som ej luddar av sig. Du drar över fönstret med svampen som är doppad i vatten och diskmedel för att sedan skrapa av med fönsterskrapan. Du går från ena sidan till andra utan att stanna upp och sedan torkar du av kanterna på fönstret med luddfri trasa. Klart!

Hyra in ett proffs

Om du känner att det bästa alternativet är att hyra in hjälp av en fönsterputsare så kan det vara en bra idé speciellt om du har många fönster där hemma. En glad överraskning är att du får göra ett RUT-avdrag på din inhyrda hjälp och du får betala 50 procent mindre i arbetskostnad.

9 May 2020