Rent Hemma

Så undviker du en undermålig flyttstädning

Rut-avdraget har på det stora hela varit väldigt positivt. I ett större perspektiv så har fler arbetstillfällen skapats och man har i och med detta också bidragit till att Sveriges ekonomi är starkare än på många år.

I det lilla perspektivet så har rut-avdraget kommit att underlätta vardagen för många familjer. Genom att ta hjälp med exempelvis hemstädning så kan en familj i en större stad som Uppsala också få mer tid över till annat; något som också krävs i en alltmer stressad tid. Hemstädning och flyttstädning är också de tjänster som är mest efterfrågade.

Undvik att hamna i en tvist med städfirman

Men, det finns nackdelar också. Rut-avdraget har skapat fler företag och alla håller inte samma höga klass. Tvärtom - vissa är rent ut sagt dåliga och levererar tjänster som inte alls motsvarar de förväntningar och krav man som kund har rätt att ställa. Det bör man vara medveten om. Om du som kund anlitar en städfirma i Uppsala för en omfattande flyttstädning så är det av högsta prioritet att den utförda städningen också blir godkänd och att den person som köpt din bostad ger klartecken.

Du vill inte hamna i en konflikt som en följd av att den flyttstädning du betalat för är av undermålig kvalitet och att du i och med detta tvingas stå med dubbla kostnader; dels för att täcka kostnaden för en ny städfirma och dels för att du redan betalat den städfirma som inte skött sin uppgift.

Anlita rätt företag i Uppsala

Vi tänkte därför ge några snabba tips om hur du hittar rätt företag för en flyttstädning i Uppsala. Små tips som kan leda dig rätt och som kan bespara dig att lägga onödigt tid på att driva en ekonomisk tvist mot en köpare - eller mot en städfirma.

  • Referenser: Att kolla upp vilka kunder företaget haft tidigare är ett måste. Ju fler du kan ringa, desto bättre är det. Finns det inga referenser så bör du undvika företaget.
  • F-skatt och anmärkningar. För att rut-avdraget ska kunna användas så krävs det att företaget är registrerat för F-skatt. Du kan även kolla med exempelvis Kronofogden om det finns några anmärkningar. Ett annat tips är att kolla med ARN om företaget finns med på någon svart lista.
  • Personalen: Hur många anställda har man och hur länge har dessa arbetat för städfirman? En städfirma med hög personalomsättning bör undvikas. Av två skäl: dels så erbjuder man förmodligen väldigt dålig avillkor - inget kollektivavtal exempelvis. Dels så kan det innebära att du får en städare som saknar erfarenhet av hur en flyttstädning ska se ut och hur pass mycket omsorg en sådan kräver. Välj istället en städfirma i Uppsala där de anställda trivs och stannar i en högre omfattning.

Här kan du fortsätta läsa mer om hur du kan få flyttstädning i Uppsala på: http://www.flyttstädninguppsala.net.

14 Nov 2018