Rent Hemma

Saker att fundera över innan man tar hjälp med städningen

Är det svårt att hinna med alla måsten? Jobb, familj, hämta och lämna på dagis, träffa vänner men även få lite egentid? Skippa städning, disk och tvätt och låt någon annan ta hand om det.

Att anlita en städfirma är ett smart och effektivt sätt att frigöra tid till det som man tycker om att göra. Hur mycket som behöver städas och vad som ska städas avgör vilken städfirma man behöver anlita. Att ha någon som kommer hem varje vecka och städar och kanske även hjälper till med disk och tvätt är inte samma sak som att ta hjälp med städningen vid en flytt. En flyttstädning kräver mycket mer då vartenda spår av de som flyttat ut ska städas bort. De olika städfirmornas tilläggstjänster kan även skilja och därmed avgöra vem man ska anlita.

Det finns olika städabonnemang

Vill man ha hjälp med sin hemstädning ska man först fundera på hur ofta man själv brukar städa. Hur mycket och vad av det som redan idag kan man tänka sig att fortsätta göra. De olika städfirmorna brukar nämligen oftast erbjuda abonnemang där man själv väljer hur ofta de ska komma och städa. Har man svårt att avgöra kan man alltid påbörja ett abonnemang och börja med att be städfirman bara komma varannan vecka. Inser man sedan att behovet är mycket större är det enkelt att utöka tjänsten och i stället be dem komma oftare. I en normal hemstädning brukar det ingå att göra ytor fria från damm och kladd, dammsugning och torkning av golv samt städning av toaletter, avtorkning av köksytor utvändigt etc.

Olika tilläggstjänster

Så gott som alla städfirmor har olika tilläggstjänster som exempelvis fönsterputsning, in- och urplockning av diskmaskin, tvätt och strykning, städning av kyl, frys och ugn invändigt. Vissa städfirmor erbjuder även hjälp med växter och trädgård. Även dessa tjänster går att lägga till senare om man märker att behovet är större än man först trodde. Det kan vara svårt att veta vilken av alla städfirmor som man ska anlita men förutom att jämföra offerter bör man kontrollera så att firman är seriös. En offert med ett väldigt lågt pris som urskiljer sig från de andra kan betyda att företaget inte betalar sina anställda en rättvis lön. Hos skatteverket kan man få veta om företagets organisationsnummer stämmer och om det finns några obetalda skatter. Det är en enkel kontroll att göra i val av städfirma.

19 May 2020