Rent Hemma

Ska du anlita en firma för fönsterputs i Nacka? Tänk då på det här

Nacka är trots en ganska liten yta väldigt folkrikt. Kommunen har strax under 100 000 invånare, vilket är mer än de allra flesta städer och kommuner i Sverige. Med många invånare på en liten yta följer också ett gediget utbud av service och olika tjänster – och fönsterputs är inget undantag. Lägg där till att de boende i Nacka även kan utnyttja det stora utbud som finns i Stockholm. Bor du i Nacka har du kort sagt goda möjligheter att hitta en bra firma som sköter din fönsterputs. Men man bör inte anlita vilken firma som helst.

Det som bör ingå i fönsterputsningen

Om firman du anlitar är seriös bör det ingå vissa saker i fönsterputsningen. Var inte rädd för att fråga firman på förhand om följande saker ingår i tjänsten. Om de inte gör det, eller om de undviker att svara på dina frågor, kanske det är läge att titta på någon annan som kan utföra jobbet åt dig.

Putsningen

Putsningen ska täcka på in och utsidan av samtliga fönster. Har du delbara fönster bör det även putsas emellan dem.

Håller de rent?

Alla seriösa firmor bör garantera att de tvättar undan eventuellt spill som de skulle orsaka. Om du behöver ställa dig och torka bort medel och väta efter jobbet, kan det vara en anledning till att föra fram klagomål.

Rengöring av spröjs

Om dina fönster är indelade i flera små rutor, är spröjs de ribbor som sitter emellan dem för att avskilja dem från varandra. Om firman sköter jobbet och fönsterputs rätt, bör de också rengöra dessa. Vissa fönster har spröjs som kan tas bort – i sådana fall bör både borttagning, montering och rengöring ingå i tjänsten. Givetvis kan inte fasta spröjs monteras av, utan där måste varje del i rutan putsas för sig. Vissa firmor har dock detta som tilläggstjänst, och då får man komma överens om det på förhand. Med god kommunikation bör det inte vara något problem.

Tilläggstjänster

Förutom att de sköter fönsterputs, är det många firmor i nacka som också erbjuder ett antal tilläggstjänster. Fönsterputsarnas tilläggstjänster är givetvis något som kan spela in i valet av firma. Vanliga tilläggstjänster att se är bland annat:

Karmtvätt

Om själva fönsterputsen är väl gjord, men karmarna fortfarande är smutsiga, gör det att hela fönstret kanske inte ser riktigt bra ut. Karmtvätt är å andra sidan ganska lätt att göra själv, men om man ändå beställer fönsterputs kan det vara värt det att även få karmarna tvättade på en gång.

Rengöring av persienner

Persienner är något man kanske inte tvättar särskilt ofta. Således kan de vara riktigt smutsiga när fönsterputsarna kommer för att jobba hos dig. Ifall de är riktigt smutsiga kan det vara skönt att få de rengjorda på en gång. Om du beställer rengöring av persienner och karmtvätt som tilläggstjänster, kommer hela fönstret sedan att se skinande rent ut när jobbet är gjort.

 

Lycka till i valet av firma!

12 Jan 2017