Rent Hemma

Städa efter behov

Ska du snart få gäster? Om man får överraskande gäster och det ser ut som "hej kom och hjälp mig", och det är kort om tid, kan man faktiskt fuskstäda. Börja ute i hallen och gå efter den vägen in i bostaden som de flesta brukar ta när de kommer hem till dig. Plocka upp och häng upp allt det som ligger på golvet, alternativt släng i papperskorg eller tvättkorg sådant som råkar ligga på golvet.

Hänger du upp rena handdukar ser det städat ut

Häng upp nya och rena handhanddukar i badrum och nya och rena diskhanddukar i köket. Då ser det renare ut, än vad det är. Plocka bort allt som ligger på soffbord och i soffor. Bädda snabbt sängen och lägg över sängöverkast. Plocka alla kläder som ligger på stolar eller golvet och släng in dem i garderoben. Ta en disktrasa och torka rent diskbänk, arbetsbänk och handfat. Så ser det städat ut hemma när gästerna kommer spontant på besök.

Så kan du städa veckovis hemma

Ska du endast städa för din egen skulle hemma, men inte orkar med någon storstädning, kan du gå till väga lite grann som när du fuskstädar inför gästerna som anländer lite spontant. Addera till dammsugning och att göra rent i toastolen, så har du en veckovis fuskstädning i hamn. Om du har tid över kan du sortera kläderna och passa på att tvätta kläderna som du kommer att behöva till veckan. Du kanske kan passa på att damma av i hyllor, på bord och bänkar, och på fönsterbrädor innan du dammsuger.

Storstädning en gång i månaden

Om du fuskstädar en gång i veckan är det desto viktigare att du storstädar en gång i månaden. Då lönar det sig att dammtorka på varenda bord, diskbänk, arbetsbänk, hyllor, lampor och TV-hylla. Vattna alla blommor när du ändå håller på. Ta ut alla mattor och skaka av dem. Torka noggrannt av spis och ugn. Passa på att ta isär köksfläkten och rengöra alla delarna. Torka rent i kyl och frys och släng sådant som är gammalt i frysen. Regör handfat och toastol i badrummet och rengör duschkabin och badkar. Passa på att ta isär golvbrunnen och rengör den. Dammsug alla golv, och rengör sedan golvmopp.

Flyttstädning när du flyttar

När du sedan ska flytta en vacker dag och ska utföra en flyttstädning, då gör du precis som i en storstädning, men mycket mer grundligt. Du bör även då rengöra innertaket, torka av inuti alla garderober, ovan dem, på dörrar, dörrhandtag och dörrlister, golvlister och bakom alla element, bakom spisen, tvättmaskin, diskmaskin och torktumlare. Då måste du renögra förråd, garage och balkong innan du är klar och kan flytta ut. Behöver du hjälp, och är osäker på om din flyttstädning godkänns? Anlita en städfirma som gör flyttstädningen åt dig.

4 Feb 2019