Rent Hemma

Städtips för dig som ogillar städning

Visst, de flesta tycker kanske inte att städning är särskilt roligt, men vissa har onekligen lättare för det än andra. Du har säkert hört tips om att städa tillsammans med andra och om att sätta på bra musik för att underlätta en storstädning. Även om de här tipsen är goda, är de inte särskilt praktiska. I den här texten ger vi dig ett antal annorlunda praktiska tips – som fungerar. Gemensamt för dem alla är att de gör det snabbare att ta hand om tråkiga sysslor. Tipsen kan användas som en del av en storstädning eller göras separat.

Ta bort spindelnät i taket

Ett vanligt problem i förråd, och ibland även i själva bostaden, är spindelnät i taket. Bor man högt upp i en lägenhet i till exempel Stockholm är det kanske lite ovanligare att se, men bor man nära naturen är det desto vanligare.

Ett enkelt sätt att råda bot på dessa, utan att behöva plocka fram en stege, är att köpa en heliumballong. Gå sedan på golvet och låt heliumballongen samla på sig spindelnätet. Effektivt och, framförallt – enkelt och snabbt.

Rensa kaffemalaren snabbt

Den som maler sina egna bönor känner till att det ganska snabbt kan bli stökigt av kaffepulver i malaren. De flesta malare idag är elektriska, och det lämpar sig således inte att skölja av dem under kranen. Samtidigt är det något som kan behöva göras ganska ofta, och då kan det kännas tidsödande att behöva stå och rensa malaren med en bit hushållspapper varje gång.

En snabb lösning är att helt enkelt mala ned okokt ris. Det här drar med sig resterna från kaffebönorna.

Var inte rädd för att anlita en städfirma

Många har ännu inte upptäckt hur enkelt det är att faktiskt anlita städhjälp. Att man drar sig för att göra det kan det finnas olika skäl till. Med RUT och det stora antalet städfirmor som finns idag är det dock mycket enkelt att hitta en firma som passar en själv. Det enklaste sättet att göra det är kanske att gå genom en så kallad offertsida. Så här gör du:

  1. Gör en sökning på till exempel ”Storstädning Stockholm offerter”

  2. Klicka in på en offertsida i resultaten.

  3. Beskriv att du behöver hjälp med storstädning i Stockholm.

Firman kommer nu att ta kontakt med städfirmor i Stockholm och vidarebefordra din förfrågan. Du kommer därefter att få ett antal olika offerter att ta ställning till. Om du inte bor i Stockholm är det givetvis bara att följa stegen, men skriva in din stad istället.

Damma av konstgjorda växter

Konstgjorda växter som samlar damm är ett vanligt problem, och de kan vara svåra att göra rent med en vanlig dammvippa. En snabbare metod är att ta en papperspåse, hälla i salt, stoppa ned växten och skaka runt i påsen. När du sedan öppnar påsen och tar ut växten kommer dammet att vara borta.

9 Sep 2018