Rent Hemma

Ta hjälp med din städning i Göteborg

Stress, ångest, och oro är tre stycken vanliga känslor i dagens samhälle och där vi ser att fler och fler människor bränner ut sig, går in i väggen eller drabbas av panikångestattacker. Vi jobbar för mycket, vi är ständigt uppkopplade, vi vilar för lite och vi tar oss inte den nödvändiga tiden för återhämtning som våra hjärnor kräver. Detta blir extra tydligt i större städer som exempelvis Göteborg där det stora antalet medborgare är stressande i sig – ett högt tempo, trängsel, långa köer etc – och där en vanlig familj kan ha extremt svårt att hinna med sig i vardagen.

Kort och gott; en vanlig familj i Göteborg – två vuxna heltidsarbetande och två barn – får inte ihop sitt livspussel. Barnen ska köras till- och från skolan, de ska skjutas till olika aktiviteter, de ska ha hjälp med läxorna – de vuxna ska jobba, de ska hinna träna, de ska hinna träffa vänner och de ska utöver det laga mat, handla , städa och ha tid för varandra och för sin familj. Ett schema som blir så fullspäckat att det till slut blir för övermäktigt och som således i slutändan skapar den stress och oro vi talade om.

Vad göra? Ja, varför inte ta hjälp med exempelvis städning och därigenom skapa sig mer tid? Fler och fler familjer väljer att anlita professionell hjälp med städning och man gör detta av exakt de anledningar vi ovan nämnde – man får mer tid, man kan stressa av och man får en chans att umgås och andas ut tillsammans.

Använd rut-avdraget för din städning

Städning idag är dessutom väldigt prisvärd. Familjen i Göteborg kan nämligen välja att använda sig av sitt rut-avdrag och genom detta dra av halva arbetskostnaden för den städfirma man anlitar. Detta med ett tak om 25.000 kronor per år och person – i och med att just denna familj är två stycken vuxna och rut-berättigade så har de ett tak på 50.000 kronor att röra sig under – och det är något som verkligen rekommenderas.

I en stressig vardag , ett alltmer pressande samhälle – inte bara i Göteborg, Stockholm, Malmö och andra större städer – så måste man hitta de nödvändiga ventilerna för återhämtning och professionell hjälp med hemstädning är ett gott exempel på en sådan ventil.

23 Jul 2017