Rent Hemma

Tips för att hitta bra hemstädning

Beslutet att anlita hehemstädning, borstarmstädning för första gången kan vara ganska svårt. För det första behöver du hitta någon som du kan anförtro dina hemnycklar. De ska vistas i ditt hem, förmodligen när du inte är där, och sannolikt är det någon du inte känner sedan tidigare. Städaren ska rengöra de vrår och utrymmen som du täcker över eller gömmer när du har gäster på besök, och själv inte har städat ordentligt. När man anlitar hemstädning behöver man alltså släppa lite på sin integritet.

Att hitta en firma och städare man känner tillit för är alltså A och O för att ett gott samarbete ska kunna inledas och upprätthållas. Om samarbetet väl fungerar som det ska, kommer du märka att du frigör en hel del tid för dig själv. Med RUT-avdraget behöva det faktiskt inte heller bli alltför dyrt att göra just det.

Men hur bär man sig egentligen åt? Här ger vi några tips och metoder man kan använda sig av, när man ska anlita hemstädning för första gången.

Ha god framförhållning

Att ha god framförhållning är oftast något positivt, och så även i det här fallet. Genom att planera i förväg ger du dig själv lugn och ro att leta efter en firma som verkligen passar dig. Populära städfirmor har ofta uppdrag som fyller deras arbetsdagar, och det kan ta några dagar innan du får träffa någon från firman i fråga. Det här är särskilt aktuellt inför jul och nyår, då många anlitar en städfirma för att ha hemmet fint inför högtiderna.

Hör med vänner och bekanta

Det här är kanske det bästa sättet att komma i kontakt med en ny firma, oavsett om det är hantverkare eller städare. Tittar du bara på annonser vet du att den som lägger upp annonsen har ett intresse av att försköna sanningen något. En vän du litar på bör kunna vara ärlig – och bara rekommendera en städfirma om den faktiskt är riktigt bra.

Det bästa är kanske om du frågar någon i grannskapet eller som du vet bor nära dig. Bor du i Upplands Väsby men får tips på en städfirma i Södertälje är det kanske inte optimalt. Restiden från Södertälje till Upplands Väsby är ganska lång, vilket helt enkelt inte är optimalt. Lägg upp en post på dina sociala medier och fråga om någon känner till en bra städfirma i till exempel Upplands Väsby, eller helt enkelt det område du bor i.

Sök på nätet

Att få rekommendationer från vänner man litar på är troligen det bästa. Om man inte känner någon som har en städfirma, är det näst bästa att söka på nätet. En enkel sökning på till exempel ”hemstädning Upplands Väsby” kommer att ge dig flertalet träffar med företag att granska. Titta på städföretagets hemsida. Ger de ett bra intryck? Verkar de seriösa? I sådana fall kan du be om en offert.

Glöm för all del inte att titta på recensioner och omdömen om företaget. Tänk även på att be om offerter från flera olika firmor, så att du kan jämföra och ställa dem mot varandra.

28 Nov 2018