Rent Hemma

Tips för ett renare hem

Visst är det skönt att ha det nystädat omkring sig? Tyvärr gör oftast vardagen sitt med jobb och fritidsaktiviteter och känslan blir inte långvarig. Men att avvara en eller ett par timmar i veckan till att hålla snyggt är en god investering och gör jobbet betydligt lättare och roligare när det väl är dags för storstädning.

Och är det så att tiden ändå inte räcker till, finns det alltid hjälp att få. Vi hjälper gärna till med hemstädning i Sollentuna med omnejd.

Här följer några tips för ett renare hem.

Hall

Ser man till att hålla hallen ren gör det mycket för resten av lägenheten. En ordentlig dörrmatta och kanske en handdammsugare på plats för att få bort det värsta när hela familjen kommit hem från jobb och skola. Kläder som bara hänger och inte används samlar på sig mycket damm - kanske skulle de hänga bättre i en garderob? Ett bra skoställ som det går att komma åt under med dammsugaren är guld värt.

Vardagsrum

I ett vardagsrum finns gott om ytor där damm gärna samlas; soffan, bokhyllan, tv och steroanläggning etc.

Torka av med en torr så kallad mirakeltrasa åtminstone en gång per vecka. Torka av TV-skärm och ovansidor av bokhyllor samt armatur. Lyft på kuddarna i soffan och dammsug. Med mycket hemelektronik blir det mycket sladdar som drar åt sig dammpartiklar, där kommer man lätt åt med handdammsugaren. Öppna fönstren när du dammar av och när du dammsuger så att dammet vädras ut.

Kök

Torka av arbetsytor och spis ordentligt efter matlagning. Tar inte lång tid och hindrar smuts från att gro in. Glöm inte kakel och anslutande väggytor. Töm hushållssoporna ofta och låt inte kärlen för återvinning bli överfulla. Någon gång i veckan är det bra att rengöra själva soputrymmet. Återigen är en handdammsugare utmärkt för att komma åt där det är trångt. Blir det avlagringar gnuggar du bort dem med stålull.

Badrum/Toa

På badkar och i duschutrymmen blir det gärna kalkavlagringar, de tas lätt bort med ättika. Spraya på och torka av – klart! Ättika hjälper även till mot dålig lukt. Rengör toaletten en gång per vecka, lite såpa och en ordentlig skrubbning gör susen. Tänk på att tvätta duschdraperiet då och då. Byt ut handdukarna ofta.

Sovrum

Ett tips här är att undvika förvaring under sängen, det gör det så mycket lättare att komma åt med dammsugaren. Vill man ha ändå ha en förvaringslåda, se till att den har hjul och inte är för stor så att den lätt kan tas undan. Byt lakan och bädda rent minst en gång varannan vecka och vädra ofta så blir du av med damm och kvalster.

Litet jobb – stort resultat

Som du ser krävs det inte mycket för att hålla hemmet vardagsfint. Den lilla arbetsinsatsen vägs ju upp av känslan av att komma hem varje dag till ett nystädat hem. Och det underlättar för dig eller städfirman att grovstäda. Behöver du hjälp med hemstädning i Sollentuna kontaktar du oss, vi hjälper till med alla typer av städning, alltid utifrån ditt och din bostads behov!

17 Sep 2017