Rent Hemma

Underlätta jobbet för din städhjälp hemma

Det har blivit mycket vanligare de senaste åren att anlita städfirmor för att få hjälp med storstädning i sitt hemma. För att du ska få bästa möjliga service så finns det ett par saker du kan tänka på för att göra jobbet lättare för din städhjälp.

Det man brukar avtala om i ett städkontrakt är huvudsakligen dammsugning, dammtorkning, våttorkning, städning av badrum och ibland putsning av fönster och speglar. Att plocka bort saker som ligger utspridda på golvet eller rensa vasken från stora mängder matrester ingår vanligen inte och hör inte till det som städpersonal egentligen ska ägna sig åt. De är där för att hjälpa dig med de bitar som tar längre tid, inte det som tar några få minuter att plocka undan – förutsatt att man vet var sakerna ska läggas förstås. Den som städar hos dig vet nog inte att de blå strumporna ska läggas i tredje lådan medan de röda ska ligga i fjärde.

Rensa undan kläder, leksaker och prylar som står i vägen

Om din städhjälp måste ägna hälften av tiden åt att plocka undan leksakerna från dina barn, smutstvätt som ligger slängd på golvet i tonårsrummet eller glas som står kvar på vardagsrumsbordet från kvällsdrinken igår så kommer inte alla de moment som ni avtalat om hinnas med på den tid du betalar för. Se till att förbereda det grundläggande så att din städpersonal kan göra det de är bäst på. Då får du ett bättre resultat.

Se till att rätt material finns tillgängligt

De flesta firmor som jobbar med hemstädning vill att du som kund tillhandahåller material för städningen så att de inte behöver släpa runt materialet från bostad till bostad. Det är också mer hygieniskt för dig som kund, då du slipper rester som kanske dras med från en annan kund på en sopborste eller ett dammsugarmunstycke.

Det material du tillhandahåller ska självklart vara av bra kvalitet så att den som städar kan göra ett bra jobb snabbt. Se till att du håller koll på att det finns tillräckligt mycket av både dammsugarpåsar, tvättsvampar, trasor med mera och även av det rengöringsmedel du vill att personalen ska använda, såvida ni inte har kommit överens om att de skaffar detta. Tänk på att det kanske inte lönar sig att spara in på rengöringsmedel, dammsugarpåsar o.s.v. eftersom det sannolikt kommer att gå ut över tiden och därmed kostnaden för städningen av ditt hem.

Välj en firma som jobbar med skonsamma städmetoder

Välj helst ett företag som arbetar med miljövänliga metoder. Det finns fortfarande många fördomar kring att det inte blir lika rent om man använder sig av Svanen-märkta produkter eller liknande, men det är helt fel. Faktum är att det finns miljövänliga produkter som är långt mycket bättre än de traditionella. Ibland är de dyrare, men det är inte nödvändigtvis så. Rådgör med firman du anlitar så kan de berätta om vad de tycker att du bör köpa in. Det finns till exempel produkter som arbetar med naturlig citronsyra eller ättika och med enzymer som gör att ytan får ett skikt som skyddar mot återsmutsning. Renare för dig och för miljön.

28 Aug 2017