Rent Hemma

Vad gör en städfirma som utför hemstäd?

Många känner att tiden inte räcker till och då är det en fantastisk möjlighet att kunna anlita en städfirma som utför hemstäd. Men hur går det till att anlita en städfirma och vad ingår?

När man inte har tid eller kan städa sitt hem själv så kan man anlita en städfirma för att utföra hemstäd istället. De kan göra allt som man själv gör inom städning och dessutom är de proffs som städar både snabbare och ofta bättre, än vad man själv kan. Så när det kommer till hemstädning så är det bara att själv bestämma sig för vad man vill ha gjort och när, och sedan boka en städfirma som passar. I arbetsuppgifterna finns att rengöra alla synliga ytor som golv, bänkar, fönsterbänkar, bord med mera. Man kan även be städfirman rengöra väggar och tak, om man till exempel har mycket spindelnät. Om man önskar så kan man lägga till insidan på skåp och vissa städfirmor kan även diska och bädda om så önskas. och förstås putsa fönstren. Man kan även anlita en städfirma för att flyttstäda den dagen man inte ska bo kvar längre.

Hur går det till att anlita en städfirma?

När man har bestämt sig för att man vill anlita en städfirma så kan man antingen söka via internet eller fråga vänner, släkt eller bekanta om de känner till någon bra. Många företag som utför hemstädning brukar börja med att göra ett hembesök för att se hur bostaden ser ut, hur stor den är och vad kunden önskar ha utfört. Efter det kan man skriva ett avtal som reglerar hur lång tid som städningen ska ta och vad timkostnaden är. I avtalet ska även stå när städningen ska utföras och med vilken frekvens. Samt vad städfirman ska stå för gällande dammsugare, svabb, trasor samt rengöringsmedel med mera. Om man vill lägga till något som till exempel fönsterputs två gånger om året, så går det utanför avtalet och blir då en extra kostnad. Avtalet med städfirman gäller tills någon av parterna vill avsluta det.

Vad kostar det att anlita en städfirma?

Priset för att anlita en firma för hemstäd kan skilja sig beroende på hur stort boendet är, hur svårt det är att städa och vad man vill få utfört. Samt den prissättning som företaget väljer. Men idag går det att ansöka om rut-avdrag så priset blir egentligen bara halva priset.

12 Feb 2020