Rent Hemma

Vad kostar städning? – I Norrtälje

Hur mycket det kostar att anlita en städfirma varierar mellan olika städer i Sverige. Delvis handlar detta om utbud och efterfrågan men även om hur stora kostnader som städföretagen har. Exempelvis är det betydligt större kostnader för ett företag i Stockholm mot ett företag på landsbygden. Men det är inte bara priserna som skiljer sig åt utan även hur dessa räknas ut.

Norrtälje

Här visas en undersökning på några av de större städföretagen i Norrtälje kring deras prisbild samt hur de räknat ut detta pris.

Städfirma 1 – Anger att städning, oavsett städtjänst, kostar 190kr per timme. Detta efter att RUT-avdraget har utnyttjats. På flyttstädning anges att ”offert ges på förfrågan”. För konsumenten är det alltså omöjligt att veta vad städningen kommer att kosta utan att kontakta företaget. För även om timpris anges så är det svårt att veta hur många timmar exempelvis en storstädning kostar. Företaget har visserligen fast pris – men enbart på flyttstädning.

Pris per timme – Fast pris på flyttstädning.

Städfirma 2 - Anger varken timpris eller fast pris. För att få ett pris måste alltså företaget kontaktas. En orsak till detta kan vara att denna städfirma enbart erbjuder städning på abonnemang. Med det menas att städning utförs regelbundet i bostaden exempelvis en gång i veckan. Eftersom priset avgörs av storlek på bostaden, hur ofta man vill städat samt vilka RUT-tjänster som ska ingå kan det vara svårt att ge ett exakt pris utan att ha kontakt med kunden.

Pris anges ej – bara abonnemang

Städfirma 3 – Även detta företag har valt att inte skriva ut något timpris för sina tjänster. Däremot framgår det att städning kan utföras vid enskilda tillfällen eller via abonnemang. Utöver en rad olika städtjänster går det även att beställa flera RUT-tjänster. För att få offert krävs att ett mail skickas till företaget eller att kontakt sker via telefon.

Pris anges ej – Abonnemang och enstaka städtillfällen

Städfirma 4 – Denna städfirma erbjuder en rad olika städtjänster. Vid hemstädning går det att få ett fast pris direkt på hemsidan. Detta genom att ange hur många kvadratmeter som bostaden är på som ska städas. Övriga städtjänster bokas per timme och då med ett pris som anges på hemsidan.

Fast pris på hemstädning – Resterande städtjänster på timpris

Det skiljer sig alltså relativt mycket åt mellan olika städfirmor i Norrtälje både gällande pris och hur priset presenteras. Som vanligt är det en rekommendation att jämföra priser och offerter hos flera olika bolag innan städningen beställs.

Priser och exempel är tagna från 2017 och informationen kan ändrats sedan dess. Det artikeln däremot belyser, att stora skillnader förekommer i både pris och prisuträkning, bör däremot vara tidslöst.

rengöra spis

20 Oct 2017