Rent Hemma

Varför man städar vid flytt

När man flyttar in i ett nytt hem så är man ofta förväntansfull och ser fram emot att få sätta sin egen prägel på hemmet. Så hur gör man en flyttstädning för att den nya boende ska trivas?

När man städar ett hem inför flytt så är grundtanken helt enkelt att allt som finns i bostaden ska städas. Varenda skrymsle och vrå, ovanpå och under. Allt ska bli så rent som det bara kan bli. När man flyttar in i ett boende där någon bott förut så är man medveten om att någon har funnits där men att hitta någon annans saker eller smuts kan ge en grad av intimitet som man inte önskar och det kan göra en del nyinflyttade nästan illamående att hitta smulor i skåp, en rakhyvel under badkaret eller hår i avloppet. Det kan även vara så att genom en flyttstädning så hittar man det där halsbandet som varit försvunnet i många år eller barnets länge saknade gosedjur.

Hur en flyttstädning utförs

Det viktiga vid en flyttstädning är att använda rätt medel på rätt ytor. Det går inte att rengöra en ugn med ljummet vatten eller att försöka torka bort stekos med en torr trasa. Skaffar man rätt medel och verktyg så går allt mycket lättare och det blir mycket renare och det går dessutom mycket snabbare. Allt som man ser och inte ser ska rengöras och det enklaste är att gå igenom bostaden nivå för nivå och öppna allt som går att öppna. Tar man tag i det som tar längst tid och är jobbigast först så är det lättare mot slutet när man börjar bli trött och bara vill vara färdig och åka till det nya boendet.

Det lilla extra

Även om vissa saker har gått igenom besiktningen så kan man försöka göra det där lilla extra för att den nya boende ska trivas. Om man går in i bostaden och tänker att man gör det för första gången så kan man se allt med egna ögon. Kanske ser man direkt det där spikhålet som är precis innanför dörren eller något annat som man lätt och snabbt kan spackla till eller måla, för att kunna ge ett trevligare intryck. Att lägga fram alla papper och nycklar med mera, på köksbordet är också ett trevligt sätt att underlätta och säga välkommen. Och lämna gärna kvar en rulle toalettpapper på toaletten. Vi rekommenderar denna sida: https://www.flyttstädningsolna.nu

30 Mar 2020